Ajans Bakırçay

Dikili ADD'den Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'a suç duyurusu!

GÜNDEM

Atatürkçü Düşünce Derneği Dikili Şubesi üyeleri, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Ayasofya konuşması hakkında suç duyurusunda bulundu.

Atatürkçü Düşünce Derneği Dikili Şubesi üyeleri, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Ayasofya’nın ibadete açılması törenlerinde yaptığı konuşması hakkında suç duyurusunda bulundu.

Dikili ADD tarafından yapılan açıklamada, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmek üzere Dikili Cumhuriyet Başsavcılığı’na, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek suçundan suç duyurusunda bulunulduğu bildirildi.

HALKI KİN VE DÜŞMANLIĞA TAHRİK ETMİŞTİR

Dikili Cumhuriyet Başsavcılığı’na verilen dilekçede ise; “Şüpheli Ali Erbaş 24.07.2020 tarihinde, Ayasofya Camisinde Cuma namazı öncesi verdiği hutbede ‘Allah’ın izni ve inayetiyle İstanbul’u fethe mazhar olan, aziz şehrin tek başına bile zarar gelmesine izin vermeyen, cennetmekan Fatih Sultan Mehmed Han’a ve 1 Haziran 1453’te Ayasofya’da ilk Cuma namazını kıldıran ilim ve hikmet tabibi Akşemseddin Hazretlerine selam olsun’ demiş ve devamında ‘Bizim inancımızda vakıf malı kutsaldır. Dokunanı yaka. Vakfedenin şartını çiğneyen lanete uğrar’ demek suretiyle İstanbul’u düşman işgalinden kurtaran, kurucu liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle anmak yerine lanet okumak suretiyle alenen hakaret etmiş ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmiştir” denildi.

BU NASIL BİR ZİHNİYETTİR?

Dilekçenin devamında ise; “Şüpheli unutmasın ki bugün Ayasofya’da Cuma namazı kıldırmasını kurucu liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e borçludur. İstanbul’u düşman işgalinden kurtararak ikinci kez fetheden kurucu liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anmamak ve anmadığı gibi lanet okumak nasıl bir zihniyettir?” ifadelerine yer verildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.