Ajans Bakırçay

Dikili: "10 Ekim’i unutmadık, unutmayacağız"

GÜNDEM

10 Ekim 2015 tarihinde 104 kişinin yaşamını yitirdiği, 500'ün üzerinde insanın yaralandığı "Ankara Katliamı" Dikili’de bir kez daha lanetlendi.

Ankara Tren Garı katliamında yaşamını yitiren 104 kişi, 6’ncı yıldönümünde Dikili’de yapılan basın açıklamasıyla anıldı.

Dikili Emek ve Demokrasi Platformu tarafından düzenlenen anma programı Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirildi. Basın açıklaması Eğitim-Sen’den Zülfali Aras, Ezgi Yalçınkaya ve Demet Önal tarafından okundu. Basın açıklaması öncesinde; “Yastayız, isyandayız, barışta ısrarlıyız!”, “10 Ekim’i unutmadık, unutmayacağız” ve “İnadına Barış” pankartları ile “Karanlığa teslim olmayacağız”, “Gün gelecek, devran dönecek, katiller halka hesap verecek” ve “Faşizme karşı omuz omuza” yazılı dövizler açıldı.

DURUŞMA 24 KASIM’DA!

Yapılan açıklamada ise; “Bildiğiniz gibi geçtiğimiz yıllarda, tutuklu sanıklar yönünden 10 Ekim Davası karara bağlandı ve 9 kişi hakkında 101 kez ağırlaştırılmış müebbet cezası verildi. Ayrıca, Ana dosyadan tefrik edilen firari sanıkların yargılandığı dosya, Türkiye’de ilk defa İnsanlığa Karşı Suç kavramının yargıya konu edilmiş dosyası oldu. Bu yönüyle 10 Ekim Katliamı, Türkiye siyasi tarihi ve yargı tarihi bakımından da kamuoyunu ilklerle buluşturan bir konumdadır. Hâlihazırda ceza dosyası kapsamında 16’sı firari, biri tutuklu 17 sanık yönünden yargılama devam etmekte olup davanın duruşması; 24 Kasım’da Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecektir”

“ANKARA KATLİAMI SİYASİ BİR CİNAYETTİR “

“Ceza dosyası kapsamında dosyaya katılanlar olarak bizlerin talepleri ile damla damla kazandırılan deliller ile artık hepimiz biliyoruz ki; bugün 6. Yıl anmasını yaptığımız, devasa acılara karşılık gelen bu katliam önlenebilirdi. İki seçim arasında, 2015 yılının karanlık bir dönemine tekabül eden 10 Ekim Ankara Katliamı siyasi bir cinayettir. Yakın tarihimizin en karanlık döneminin aydınlığa kavuşması için siyasetçileri de ellerine vicdanlarına koymaya, gerçekleri açıklığa kavuşturmaya çağırıyoruz”

“ASLA AFFETMEYECEĞİZ!”

“Türkiye’nin barış umuduna darbe vuran, insanları sokağa çıkamaz hale getiren 7 Haziran ile 1 Kasım 2015 seçimleri arasında yaşanan olayların sorumlusu kimdir? Bizim arkadaşlarımız neden öldürüldü? Bilinmelidir ki, insanlığa karşı işlenen bu suçların faillerini gizleyenler, bu suçların ortağıdır. İktidarını korumak için toplumu kaos ve şiddet sarmalına sürükleyenleri asla unutmayacağız. Yoldaşlarımızı hayatlarından, bizlerin acılarından oy devşirenleri asla affetmeyeceğiz”

“MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

“Dikili Emek ve Demokrasi Platformu olarak 10 Ekim Ankara katliamının 6. yıldönümünde sözümüzü bir kez daha yineliyoruz: Bu toprakları katliamlarla, faili meçhul cinayetlerle anılmaktan çıkararak barış ve demokrasiyle taçlandıracak, emeğin ve bir arada yaşama iradesinin egemen olduğu Türkiye’yi yitirdiğimiz canlarımıza, yoldaşlarımıza, 104 karanfilimize armağan edeceğiz. Eşitlik, özgürlük, demokrasi ve barış mücadelesi yitirdiğimiz arkadaşlarımızın en büyük emanetidir. Bizler bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu doğrultuda kararlı mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz” denildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.