Ajans Bakırçay

Deprem komşu adaları vurdu, enkaz altından dram çıktı..

GÜNDEM

Komşuda deprem Sisam’ı vurdu! Kilise çöktü, sular yükseldi: İki öğrenci can verdi. Yaşamlarını yitiren Claire ve Aris'in enkazın altından birbirlerine sarılı vaziyette bulundukları ortaya çıktı.

İzmir'in ağır yara aldığı Ege Denizi'ndeki deprem Yunanistan'da da hissedildi. Komşuda en çok sarsıntının yaşandığı Sisam Adası'nda bir kilisede çökme meydana gelirken, 17 ve 15 yaşlarındaki iki öğrenci okul dönüşü hayatını kaybetti. İki gencin ölümü Sisam adasında büyük üzüntü yarattı.

Ada’da 8 kişi de yaralandı. Çok sayıda eski ve terk edilmiş evin yıkıldığı Ada’nın Karlovasi yerleşimindeki Panagia Theotokou Kilisesi de büyük çapta hasar gördü. Ayrıca meydana gelen tsunami nedeniyle, Sisam, Midilli, İkarya ve Sakız sahilerindeki kafe ve restoranlar hasar gördü.

Sisam Adası’ndaki enkazın altından dram çıktı

Ege Denizi'nde meydana gelen 6.9'luk depremin etkilediği Yunanistan Sisam Adası'ndaki enkazın altında birbirlerine sarılarak yaşamlarını yitiren lise öğrencilerinin kimliği belli oldu. Kız arkadaşı 15 yaşındaki Claire ile yaşamını yitiren Aris Komninos'un (17) Sisamlı bir gazetecinin oğlu olduğu ortaya çıktı. Gazeteci Alexis Komninos ise, evladını kaybettiğini depremin acı yüzünü göstermek için enkazdan enkaza koştururken öğrendi.

Sisam adasında meydana gelen deprem felaketinin hemen ardından sokaklara çıkarak yıkıntıların arasından haber yayını yapan gazeteci Alexis Komninos’un bir yandan da radyosu aracılığı ile sık sık enkazlardan uzak durulması için uyarılarda bulunduğu belirtildi.

Yaklaşık iki saat sonra yıkılan bir evin enkazı altında kalan 15 yaşındaki Claire ile arkadaşı 17 yaşındaki Aris Komninos'un kendi oğlu olduğunu öğrenince büyük şok yaşadı.

RadyoCafe 102.4 Samostoday.gr haber sitesinde çalışan baba Komninos gazetecilik mesleğini yapmaya devam ederken ölen oğlu ve kız arkadaşı için bugün şu mesajı yayınladı. “Seninle gurur duyuyorum, kendi gençliğimi görüyordum sen de. Clarie'yi hiç yalnız bırakmamıştın, şimdi de yalnız bırakmadın. Birkaç gün önce doğum gününüzü kutlamıştınız. Birkaç gün önce onun doğum gününde çok mutluydun. Baba, seni evinden almaya geldiğimde bana söylediğini bile bilmiyordum. Güldüm ve ne kadar iyi hissettiğini anladım. Geride kalanların sözleri yok gözyaşları yok. Gittiğin yerde Claire ile ol, kalbim seninle birlikte gitti. Black Friday çocuklarısınız” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.