Ajans Bakırçay

Deniz, Hüseyin ve Yusuf; Dikili’de anıldı

GÜNDEM

Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan, idam edilişlerinin 51’inci yılında Dikili’de anıldı.

Türkiye 1968 gençlik hareketinin önderlerinden Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan idamlarının 51’inci yılında Dikili Atatürk Meydanı’nda anıldı.

Emek Partisi tarafından düzenlenen anma etkinliğine Sol Parti; Yeşil Sol Parti, TİP, CHP, Eğitim-İş ve vatandaşlar katıldı.

Emek Partisi İlçe Başkanı Hüseyin Öge’nin sunumu ardından, İmram Berfin Burlu tarafından okunan basın açıklamasında ise; “Denizlerin parçası ve temsilcisi olduğu, Türkiye halklarının antiemperyalist mücadele geleneği hala o kadar etkili ki, Millet İttifakı’ndan Cumhur İttifakı’na bütün düzen partileri ve temsilcileri bu mirası istismar etmeye, Türkiye halklarının ilerici duygularına kendi siyasi hesaplarınca oynamaya yelteniyor” denildi.

İKTİDARIN ANTİEMPERYALİZM MASALINA TOKUZ!

Açıklamada ayrıca; “İktidarının sayılı günlerinde AKP mitingleri yerine ‘yerli’ işi proje açılışlarıyla seçim süreci geçiren tek adam yönetimi, bütün siyasi rakiplerine aynı hikayeyle yükleniyor: ‘Türkiye’nin gelişmesini kıskananlar’, ‘güçlü Türkiye’nin düşmanları’, ‘emperyalistlerin sözcüleri’… Eğer emperyalistlerle mücadele eden birileri varsa bu işin piri Erdoğan’mış! İHA’lar, SİHA’lar, yerli araba, savaş gemisi… Türkiye, cumhuriyetin 100. yılında nihayet yerli projeleriyle, savunma sanayisindeki atılımla dünya tarafından kıskanılan, NATO’nun askeri tedarikçisi olmakla konuşulan bir ülke olmuş…”

“Bu memlekette başarısıyla övünülecek ne varsa bedelini bu memleketin yurttaşları emeğiyle, alın teriyle, kanıyla, canıyla ödemiştir. İktidarın övündüğü ne varsa bu memleketin işçilerinin tekellerin dizginsiz sömürüsüne açılan emeğiyle, gençlerinin geleceğinden duyduğu kaygıyla gece-gündüz çalışmasıyla, bilim emekçilerinin hakkı ödenmemiş çabalarıyla mümkün olmuştur. Ne “damat” şirketin bütün devlet olanaklarını arkasına almış teknoloji girişimciliği, ne de Ortadoğu’yu oyun tahtasında kana bulayan emperyalistlerle yapılan savaş ticaretleri… Türkiye gençliğinin övünç kaynağı tek adam yönetiminin antiemperyalist masalları olamaz, olmayacak!” sözlerine yer verildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.