Ajans Bakırçay

Cumhuriyet yazarları artık özgür!

GÜNDEM

Cumhuriyet çalışanlarını arkadaşları ve aileleri karşıladı.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi tarafından Cumhuriyet gazetesinin 7 eski çalışanının cezalarının infazının durdurulmasına ve salıverilmelerinin istenmesine karar verilmesinin ardından 7 Cumhuriyet çalışanı tutuklu bulundukları Kandıra Cezaevi’nden tahliye edildi. Cumhuriyet çalışanlarını arkadaşları ve aileleri karşıladı.

Cumhuriyet gazetesi davasında yazdıkları haberler ve suç iddialarından dolayı, gazetenin 14 yöneticisi, yazarı ve çalışanı “terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım” suçlamasıyla, 2018 yılında 2 buçuk yıl ile 7 buçuk yıl arasında hapis cezalarına çarptırılmıştı.

Bu kararın ardından Kandıra Cezaevi'de tutulan Musa Kart, Bülent Utku, Güray Öz, Hakan Karasinir, Emre İper, Önder Çelik ve Kemal Güngör tahliye edildi. 7 eski Cumhuriyet çalışanını aileleri ve sevenler karşıladı.

Musa Kart: Bir hukuki garabet yaşandı. Aynı dosyada 5 yıldan fazla ceza alanlar Yargıtay'a gidebiliyorken, 5 yıldan az ceza alanlar gidemedi. 4.5 ay cezaevinde kaldık. Bu tabi ki kabul edilebilir bir şey değildi. Nitekim yüksek mahkeme başkanları burada yaşanan hukuksuzluğa ve hak kaybına işaret ettiler.

Türkiye tarihinde ilk defa 74 Baro ortak bir bildiri imzalayarak yaşanan hukuksuzluğa itiraz etti. Diliyorum ki Türkiye bu hukuksuzlukları geride bıraksın. Şimdi bizim yaşadıklarımızın benzerleri Sözcü davasında yaşanıyor. Yazarların büyük bir bölümüyle ben geçmişte aynı gazetelerde bulundum, çalıştım. Gazeteciliğe nasıl bağlı olduklarının, nasıl sadece gazetecilik yaptıklarının en büyük tanıklarından biriyim. Dilerim Türkiye bu hukuksuzlukları geride bıraksın.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.