Ajans Bakırçay

CHP Bergama: "Kadın üretirse hayat değişir"

GÜNDEM

CHP Bergama, tarihi Ulu Cami Mahallesi’nde ‘Üretici Kadın Pazarı’ kurulması istemiyle çalışma başlattı.

CHP Bergama İlçe Başkanlığı, tarihi Ulu Cami Mahallesi’nde ‘Üretici Kadın Pazarı’ kurulması istemiyle çalışma başlattı. Bu kapsamda ilk olarak tarihi kale sokaklarında yaşayan mahalle sakinleri dolaşılarak bilgilendirme yapıldı.

Yapılan çalışmalarla ilgili CHP Bergama İlçe Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada ise; “İlçe örgütümüz olarak Zeus Sunağı’nın anavatanı olan tarihi kale sokaklarında yasayan vatandaşlarımızın evlerini tek tek dolaştık. Domuz Alanı bölgesindeki üretici kadınlara pazar konusunu ve yaşanan gelişmeleri aktardık. Onların gözlerindeki heyecanlı bekleyişe tanık olduk. İlçemiz Ulu Cami Mahallesi Domuz Alanı'nda üretici pazarının kurulmasını mahalle halkı ile birlikte istiyoruz”

“Üretici Pazarı kurulmasını İstiyoruz çünkü kadın emeği değer bulsun. Kurulacak pazarla birlikte kadınlarımız birbirinden değerli el emeklerini, yaptıkları benzersiz lezzetli ürünlerini dünyaya tanıtma fırsatı bulsun. Bergama'nın tarihi sokakları el emeğiyle buluşsun. Üretici Pazarı’nın kurulmasını istiyoruz. Çünkü ‘kadın’ üretirse ‘hayat’ değişir. Çünkü ‘kadın’ varsa ‘umut’ her zaman var” sözlerine yer verildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.