Ajans Bakırçay

CHP Bergama'dan ikinci dava: 'Üzerimize düşeni yapıyoruz'

GÜNDEM

CHP Bergama İlçe Başkanlığı, AKP'li Hakan Koştu'nun başkan olduğu Bergama Belediyesi'nin bazı tarım arazilerinin satışını istemesine yönelik ikinci davayı açtı.

AKP'li Hakan Koştu'nun başkan olduğu Bergama Belediyesi'nin tarım arazilerinin satışını istemesine yönelik tepkiler sürüyor.

Bu çerçevede CHP Bergama İlçe Başkanlığı, tarım arazilerinin satışına karşı koyulmasına yönelik ikinci davayı açtı. 

Yapılan açıklamada, "Köylülerimizin malı tarlaların AKP'li Bergama Belediye yönetimince satılmasına karşı muhalefet olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Her şey geleceğimiz çocuklarımız için" denildi.

Bergama'nın AKP'li Belediye Başkanı Hakan Koştu, toplam 831 bin metrekarelik 19 parça tarım arazisini satışa çıkarmıştı. Karar, Mart ayı belediye meclisi toplantısında, CHP ve İYİ Parti meclis üyelerinin ret oyuna karşılık, AKP'li ve MHP'li üyelerin oy çokluğu ile kabul edilmişti. Bunun üzerine yöre köylüleri, “Ata toprağımızın satılmasını istemiyoruz” diyerek, demokratik direniş eylemleri yapmıştı. Bergama Çevre Platformu, CHP Bergama İlçe Başkanlığı ve İYİ Parti Bergama İlçe Başkanlığı da satış kararının iptali istemi ile dava açmıştı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.