Ajans Bakırçay

CHP Bergama 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı

GÜNDEM

CHP Bergama İlçe Örgütü 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle basın açıklamasında bulundu.

30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle CHP Bergama İlçe Örgütü, Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk anıtı önünde etkinlik düzenledi.

Etkinlikler kapsamında ilk olarak Atatürk anıtına çelenk bırakıldı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okundu. Halk oyunları gösterisinin de yapıldığı etkinliklerde Bergama Şehitliği de ziyaret edildi. CHP Bergama İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz tarafından birde basın açıklaması yapıldı.

Açıklamada; “19 Mayıs 1919'da Atatürk'ün Samsun'a çıkmasıyla başlayan kurtuluş mücadelesi; Türk ulusunu esir etmek isteyen istilacı güçlere karşı bu milletin kadınıyla, çocuğuyla, ordusuyla topyekûn verdiği bir savaşın tüm dünyaya gösterildiği bir mücadele, Sevr’e karşı bir haykırış, emperyalizme karşı bir meydan okuyuş olarak tarih sayfalarında yerini bulmuştur” denildi.

Açıklamada ayrıca; “Milletimizin ulusal benliğini kurtardığı günlerin sonunda 30 Ağustos'ta Dumlupınar'da Mustafa Kemal'in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan bugün; 30 Ağustos Zafer Bayramı olarak, Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde kutladığımız ulusal bayramımız olmuştur” sözlerine yer verildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.