Ajans Bakırçay

Canbaz; "Bergama Belediyesi'nin tutumu halka saygısızlıktır"

GÜNDEM

Bergama Belediyesi'nin 19 Mayıs haberi paylaşımına bir tepkide CHP İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz'dan geldi. Canbaz, sergilenen tutumun demokrasiye ve halka yapılan saygısızlık olduğunu söyledi.

Bergama Belediyesi'nin 19 Mayıs haberi paylaşımına bir tepkide CHP İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz'dan geldi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Hükümet Konağı önünde tören düzenlendi. Bergama’nın AKP’li belediye başkanı Hakan Koştu katılmadığı töreni haber yapan Bergama Belediyesi, sosyal medyadan yayınladığı fotoğraflarda törene katılan CHP ve İYİ Partili yöneticilere yer vermedi. Bununla da yetinmeyen Bergama Belediyesi yayınladığı haber metninde de CHP ve İYİ Partilileri tamamen yok saydı. Törene katılmamışlar gibi gösterdi.

Duruma sert tepki gösteren CHP İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz, belediye yönetimini saygıya davet etti. Sergilenen tutumun demokrasiye ve halka yapılan saygısızlık olduğunu söyledi.

Canbaz; "19 Mayıs 1919 Atamızın Samsun’a çıkışının 101.yılında Bergama Hükümet Konağı önünde, Kaymakam ve Belediye Başkanı’nın olmadığı törenlerde biz CHP olarak onurla yer aldık.

Ancak belediyenin kurumsal sayfasında törene katılan CHP ve İYİ Parti’ye yer verilmemiş, katılmamış gibi gösterilmiş.

Belediye yönetimini demokrasiyle bağdaşmayan bu tutumlarından dolayı kınıyorum ve protesto ediyorum. Bu tutum ayrıca halkımıza da saygısızlıktır.

Bergama Belediyesi yöneticilerini saygıya davet ediyorum" dedi.

CHP VE İYİ PARTİLİLERİ YOK SAYDILAR

Bergama Belediyesi Basın Bürosu tarafından servis edilen haberde; “Törene Belediye Başkan Yardımcıları Aşkın Uyar, Cüneyt Umutlu, Ak Parti İlçe Başkanı Sebahattin Güzel, MHP İlçe Başkanı Hasan Hüseyin Engin, İlçe Spor Müdürü Sülbiye Demiralay Aksoy ve geleceğimizin teminatı gençler katılım sağladı” denildi.

BELEDİYE SAYFASINA TEPKİ YAĞDI

Yayınlanan haberle ilgili Bergama Belediyesi'nin sosyal medya hesabına da tepki yağdı. Belediye Başkanı Hakan Koştu'nun törenlere katılmaması ise eleştirilere neden oldu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.