Ajans Bakırçay

Büyükşehir'den, Bergama'da kar seferberliği!

GÜNDEM

Bergama'da 31 köy ve mahalle yolunda kar küreme çalışması yapıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kenti etkisi altına alan kar yağışının hayatı olumsuz şekilde etkilediği bölgelerde çalışmalarını sürdürüyor. Bergama'da 31 köy ve mahalle yolunda kar küreme çalışması yapıldı.

Hafta sonu aralıksız çalışan ekipler yeni haftaya da kar mesaisiyle başladı. Özellikle yüksek kesimlerdeki yerleşim yerlerinde yoğun kar yağışının günlük hayatı olumsuz şekilde etkilememesi için seferber olan ekipler, hafta sonu aralıksız çalıştı.

Bu kapsamda ekipler Bergama'da 31 köy yolunda kar küreme ile tuzlama çalışması yaptı. Üç vardiya şeklinde yürütülen çalışmalarda greyder, kar küreme, kamyon, loder, traktör, kepçe ve tuz serim aracları kullanıldı.

HUMMALI ÇALIŞMA

Kar yağışının hayatı olumsuz etkilememesi için çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler; hummalı bir çalışmanın ardından Bergama’nın Yukarıada, Oruçlar, İkizler, Madra Göçbeyli üstü ve Kozak bölgesi yollarının ulaşıma açılmasını sağladı.

Bakırçay’ın kuzeyinde; Bergama Kozak Yaylası’nda, Hacı Ömerli, Ovacık ve Süleymanlı’da İzmir Büyükşehir’e bağlı ekipler 4 greyder ve 3 kar küreme aracıyla önlem amaçlı bekletiliyor. Yer yer müdahalelerde bulunuluyor. Aliağa, Kınık ve Dikili de aynı gayret ve çalışma devam ediyor…

Kozak bölgesinde gece kar dolayısıyla çam ağaçları içme suyu pompalarının yüksek gerilim hattına değdiği için elektrik arızası oluştu. Büyükşehir ekiplerinin müdahalesiyle sorun çözüldü, köylere su verildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.