Ajans Bakırçay

Bursa’daki bombalı saldırının failleri Dikili'de yakalandı!

GÜNDEM

Bursa’da cezaevi servisine düzenlenen bombalı saldırının faili oldukları belirtilen 2’si kadın 3 kişi Dikili'de yakalandı.

Bursa'da 20 Nisan'daki cezaevi servis aracına yönelik "bombalı saldırı" gerçekleştirdikleri ve "MLKP örgütünün silahlı yapılanması FESK üyesi" oldukları iddia edilen 3 kişi İzmir Dikili'de yakalandı.

Cezaevi servis aracına yönelik gerçekleştirilen bombalı saldırıların failleri olan MLKP FESK hücresi 2 kadın, 1 erkek örgüt mensubunun, MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı koordinesinde İstanbul, İzmir, Bursa ve Balıkesir illerinde sürdürülen çalışmalar sonucunda; 17 Eylül 2022 saat 19.30 sıralarında İzmir Emniyet Müdürlüğünce yapılan operasyonla Dikili'de yakalandığı belirtildi.

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, faillerinin Dikili’de yakalanmasının ardından Balıkesir’de bir hücre evine Operasyon düzenlendi. Evde yapılan aramada el yapımı patlayıcı (EYP) malzemeleri ele geçirildi. Bursa’da ceza infaz memurlarını taşıyan servis aracına yönelik bombalı eylemde kullanılan EYP’lerin de bu hücre evinde hazırlandığı değerlendiriliyor.

MİT Başkanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı'nın ortak operasyonu sonucu gerçekleştirildiği operasyonda yakalanan kadınların isimlerinin Dilek Arsu ve Seda Baykan olduğu belirtildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.