Ajans Bakırçay

Bergama’ya yılın ilk karı yağdı..

GÜNDEM

İzmir’in Bergama İlçesinde uzun süren kuraklığın ardından yağan yılın ilk karı sevinçle karşılandı.

Kış mevsiminin kendini hissettirmesiyle birlikte İzmir’in Bergama ilçesinin Kozak, Yuntdağ, Madra ve Göçbeyli üstü kar yağışına teslim oldu.

Gece 02,00 saatlerinde başlayan kar yağışının hayatı olumsuz etkilememesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler, karla mücadele çalışmalarına başladı. Karın yoğun olduğu bölgeler beyaza bürünürken kar küreme çalışmaları ile birlikte olumsuzluklar karşısında mağduriyeti en aza indirmek için tüm önlemler alındı.

Bergama bağlı 16 köyden oluşan ve dünyaca ünlü çam fıstığının merkezi olan Kozak Bölgesi de kar yağışından nasibini aldı.

Okulların tatil olmasını fırsat bilen Bergamalılar yılın ilk karını görmek için Kozak’a akın etti. Asya Ela Sarıcaoğlu (8) babasıyla geldiği Kozak Yaylasında kartopu oynayarak arkadaşı ile birlikte kardan adam yaptı. Küçük Ela "Şu anda burada yılın ilk karını görüyoruz, çok yumuşak. Habere çıktığım için de çok sevinçliyim" derken babası Arkeolog Sezgin Sarıcaoğlu ise “Bugünkü ekstra sevincimizin sebebi tüm yurdumuzda olduğu gibi kuraklık zamanının geçip de yağışlı zamanların gelmesi. Biz Bergamalılar pek kar görmeye alışkın değiliz. Bu kadar bile kar yağması bizi sevindiriyor. Umarım kış ve ilkbahar boyunca yağışlar devam eder. Hem kuraklık tehlikesinden uzaklaşmış oluruz hem de çocuklarımız ve biz bu güzelliği paylaşmış oluruz” dedi.

Ege Ceylan Kayalarlıoğulları (39) "2021 yılının ilk karı bugün düştü Bergama’ya. Biz de anneannem Yurdagül Şatırlar ile birlikte bir fotoğraf çekilmeye geldik böyle doğa harikası bir yerde, Kozak Yaylasındayız. Bütün seyahat severleri Kozak Yaylası ve Bergama’ya bekliyoruz" diye konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.