Ajans Bakırçay

Bergamalı yardımsever, öğrencilerin resimlerinde hayat buluyor!

GÜNDEM

Mukaddes Kuduğ’un anısını yaşatmak için gerçekleştirilen yarışmadaki resimler 3 Ocak 2022 tarihinden itibaren BerKM fuayesinde ki sergi salonunda ziyaret edilebilecek.

Bergamalıların belleğinde adı iyilikle özdeşleşmiş olan merhum Mukaddes Kuduğ'un anısına resim yarışması gerçekleştiriliyor.

Bu yıl ilki düzenlenecek ve geleneksel hale getirilecek olan Mukaddes Kuduğ iyilik temalı resim yarışması, öğrencilerin yüreklerinde iyiliğin ne olduğunu düşündürüp kâğıda dökmelerini sağlayacak. Yarışma ile birlikte; “Nasıl iyilik yapılır?”, “Kime iyilik yapılır?”, “Neden iyilik yapılır?” gibi sorularla iyiliği düşündüren ve teşvik eden fikirlerin öğrencilerin zihinlerinde canlandırılması hedefleniyor.

Ana sınıfı, ilkokul, ortaokul ve özel eğitim sınıflarının yarışacağı bu anlamlı yarışmada öğrencilere çeşitli ödüllerde verilecek. Birinci olan anasınıfı, özel eğitim, ilkokul ve ortaokul öğrencileri de çeşitli hediyelerle ödüllendirilecek.

Yarışmaya katılacak olan resimler aynı zamanda Mukaddes Kuduğ Resim Yarışması hesabıyla İnstagram’da yayınlanacak ve en çok beğeni alan resim "sosyal medyada beğeni ödülüne" hak kazanacak. "Sosyal medyada beğeni ödülü" ile "Jüri özel ödülü"ne layık görülen resimlere de çeşitli ödüller verilecek.

Jüride; yarattığı eserlerle ismini dünya çapında duyuran Bergamalı ressam Akın Ekici, ressam Reyhan Abacıoğlu, ressam, heykeltıraş ve görsel sanatlar öğretmenleri Bilge Keser ile Neriman Tonay ve İzmir'in sevilen, başarılı ressamlarından Sema Barlas yer alacak.

Mukaddes Kuduğ’un anısını yaşatmak için gerçekleştirilen yarışmadaki resimler 3 Ocak 2022 tarihinden itibaren BerKM fuayesinde ki sergi salonunda ziyaret edilebilecek. Ödüller ise 10 Ocak 2022 saat 16.30’da ise BerKM konser salonunda pandemi önlemleri çerçevesinde gerçekleştirilecek törenle sahiplerine verilecek.

Mukaddes Kuduğ’un manevi çocuklarından oluşan Bergama Kültür ve Sanat Vakfı'nın katkılarıyla bu yıl ilki gerçekleşecek olan Mukaddes Kuduğ Resim yarışması gelecek yıllarda da birçok öğrencinin gönlünde yarattığı iyiliği, dünyaya göstermesine vesile olacak.

Yorumlar (2)

Derya Karaduman Birlik 2 Yıl Önce

Iýilik melegi Mukaddes annemizi ,sosyal projelerde yasatmak cok guzel olmus.herkese örnek olabilecek bir melekti.Nurlar icinde yatsin.

Talat Nurçin Öngörü 2 Yıl Önce

Pandemi'de ertelenmek zorunda kalınan bu projenin tekrar hayata geçirilmesi eminim benim gibi, herkesi çok mutlu etmiştir. Yıllarını Bergamalılar'a adayan Mukaddes Kuduğ adına düzenlenen bu yarışmanın, geleneksel Sünnet Düğünlerinin vefatından sonra da devam ettirildiği gibi, bu yarışmanın da geleneksel hale getirilip, her sene düzenlenmesini diliyorum. En başta oğlu Engin Kuduğ'a, ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.