Ajans Bakırçay

Bergamalı usta müzisyen Taci Uslu hayatını kaybetti

GÜNDEM

‘Piraye’, ‘Leylim Leylim’, ‘Bu Aşk Burada Biter’, ‘Seninleyim’, ‘Ne Fayda’ ve ‘Özgürlük Şarkısı’ gibi birbirinden değerli besteleri ile bilinen Bergamalı usta müzisyen Taci Uslu hayatını kaybetti.

2015 Yılında gırtlak kanserine yakalanan ve uzun bir süredir ciğerlerinden tedavi gören, bir çocuk babası, usta müzisyenTaci Uslu 64 yaşında hayatını kaybetti.

Doksanların başında “Adını Gelincik Koydum” adlı albümü ile müzik otoritelerince büyük beğeni kazanan, 2015 yılında ikinci albümünü yapmak üzere başladığı çalışmalar aşamasında gırtlak kanserine yakalanarak ses tellerini yitiren Bergamalı usta sanatçı Taci Uslu, ciğerlerinden tedavi görüyordu. Sevenlerini üzüntüye boğan usta sanatçının ölüm haberini ise kız kardeşi Ayşegül Uslu sosyal medya üzerinden; "Kıymetlim, gözünün içine baktığım, konuşmadan anlayanım-anladığım, ekmeğini yediğim-ekmeğimi bölüştüğüm, hazine sandığım, kuş tüyü yastığım, ciğerimin yarısı, dünyalar güzeli canım abim TACİ USLU şarkılarını bize bırakıp çook özlediği sesinin yanına gitti!.." sözleriyle duyurdu.

İstanbul’da yaşamını yitiren Taci Uslu’nun cenazesi, 10 Mart 2020 Salı Günü Bergama’dan ikindi namazı sonrası Yeni Cami'den kaldırılacak ve Bergama Şehir Mezarlığı'nda defnedilecek.

USLU ŞARKILAR

Bu yıl sanat yaşamında 46’ıncı yılını dolduran 64 yaşındaki Taci Uslu’nun besteleri 2019 yılında sanatçı dostları; İlkay Akkaya, Emin İgüs, Ezginin Günlüğü, Harun Tekin, Hüsnü Arkan, Serdar Keskin, Vedat Sakman, Yasemin Göksu ile Uslu’nun kız kardeşi Ayşegül Uslu ve kuzeni Muhlis Uslu tarafından seslendirilerek müzik raflarında yerini almıştı.

TACİ USLU KİMDİR?

Taci Uslu 23 Temmuz 1956'da İzmir'in Bergama ilçesinde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini Bergama'da tamamladıktan sonra Ankara Gazi Eğitim Fakültesi Müzik bölümüne derece ile girdi. Çok sevdiği okulundan 1980 yılı öncesi çıkan olaylar ve engellemeler sonucunda ayrılmak zorunda kaldı. Eğitimine İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzikoloji bölümünde devam etti. 1978 yılında İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Temel Bilimler bölümüne geçti ve eğitimini tamamladı. 1987 yılında Grup Yorum ile yolları kesişti; birlikte albümler kaydettiler, konserler verdiler. "Adını Gelincik Koydum" adlı kendi bestelerinden oluşan albümünü yapmak üzere Grup Yorum'dan ayrıldı. Müzik yaşamını uzun yıllar konserler vererek ve beste çalışmaları yaparak sürdüren Taci Uslu 2015 yılında ikinci albümünü yapmak üzere çalışmalara başladı. Albümün kaydı aşamasında hastalanan sanatçı, geçirdiği bir operasyon sonrasında ses tellerini yitirdi.

Taci Uslu'nun son röportajı;

https://www.ajansbakircay.com/kultur-sanat/zorlu-bir-yasamin-vefa-albumu-uslu-sarkilar-h117.html

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.