Ajans Bakırçay

Bergamalı gazeteci Eroğlu yine unutuldu!

GÜNDEM

Şakir Süter Gazetecilik Yarışması ödül töreninde, 2010 yılında hayatını kaybeden Bergamalı gazeteci Ahmet Ünal Eroğlu, geçen yıl olduğu gibi bu yılda unutuldu.

Şakir Süter Gazetecilik Yarışması ödül töreni yapıldı, 10’uncusu düzenlenen törende geçen yıl olduğu gibi bu yılda Bergamalı gazeteci Ahmet Ünal Eroğlu’nun adı anılmadı.

Bergamalı gazeteci- yazar merhum Şakir Süter anısına bu yıl 10'ncusu düzenlenen Şakir Süter Gazetecilik Yarışması ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Ancak Şakir Süter Gazetecilik Yarışması ödül töreninde, 2010 yılında hayatını kaybeden Bergamalı gazeteci Ahmet Ünal Eroğlu, geçen yıl olduğu gibi bu yılda unutuldu.

“İYİ BİR CHP’LİYDİ”

Gelenekselleşen ve İzmir’in en önemli gazetecilik yarışmalarından biri haline gelen yarışmadan Ahmet Ünal Eroğlu adına verilen ödülün kaldırılması yakın çevresini ve arkadaşlarını bir kez daha üzdü. Merhum gazeteci Eroğlu’nun arkadaşları, Ahmet Ünal Eroğlu’nun CHP’li olduğu için adının kaldırılmış olabileceğini ileri sürdü.

TAŞKIN “UMARIM BU YANLIŞTAN DÖNÜLÜR” DEMİŞTİ

Geçtiğimiz yıl Eroğlu adına verilen ödülün kaldırılmasını yanlış bulduğunu ifade eden Bergama’nın eski Belediye Başkanı Sefa Taşkın; “Ahmet Ünal Eroğlu çok değerli bir arkadaşımdı. Birlikte çok çalıştık. Onun adına verilen ödülün yarışma bünyesinden çıkarılması çok üzücü. Umarım kasıtlı yapılan bir şey değildir. Çünkü kendisi Bergama’nın yerel basın tarihine büyük emek harcamıştır. Hatta yerel basının derlenip toplanmasına ve düzenli çıkarılmasına ön ayak olmuştur. Umarım bu yanlıştan dönülür” sözlerine yer vermişti.

2010 YILINDA YAŞAMINI YİTİRDİ

Bergamalı gazeteci Ahmet Ünal Eroğlu 2010 yılında 61 yaşında Bahçelievler Mahallesindeki evinde hayatını kaybetmişti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.