Ajans Bakırçay

Bergamalı 3 Kadın işçi; “Meydanlar bizimdir”

GÜNDEM

Bergama Belediyesi’nin AKP’li belediye başkanı tarafından işten çıkarılan 3 kadın işçi direnişlerinin 81’inci gününde 1 Mayıs Birlik, Dayanışma ve Mücadele Günü ile ilgili bir mesaj yayınladılar.

Bergama’nın AKP’li belediye başkanı Hakan Koştu tarafından işten çıkarılan 3 kadın işçi Gonca Çetin, Alev Çakır ve Nazlı Deniz Tan direnişlerinin 81’inci gününde 1 Mayıs Birlik, Dayanışma ve Mücadele Günü ile ilgili bir mesaj yayınladılar.

Video eşliğinde yayınlanan ve “Bergama işçileri direniyor” sosyal hesabından paylaşılan mesajda Gonca Çetin; “Meydanlar bizimdir aslında. Belki bu 1 Mayıs’ta meydanlarda olamayacağız ama sesimizi haykırmaya devam edeceğiz. Yaşasın emek ve dayanışma günümüz, yaşasın işçinin bayramı 1 Mayıs” dedi.

Alev Çakır ise 1 Mayıs mesajında; “Değişen dünya ile birlikte emeğimizin yok olmadığı, en önemlisi canımızın hiçe sayılmadığı, ‘ay sonu nasıl gelir?’, ‘evladım benden ne ister?’, diye düşünmediğimiz, emeğimizin ve değerimizin bilindiği, haksız yere işten çıkarılmaların olmadığı, bayramı bayram gibi kutladığımız nice bayramlarımız olsun. Barış, eşitlik, kardeşlik dendiğinde siyaseti bir kenara bırakıp, gözümüzün önünde ki hoşgörüyü ve iyi niyeti anlayabildiğimiz bayramlarımız olsun. Yasasın emek ve mücadele günü, yaşasın işçilerin birliği, yaşasın 1 Mayıs” dedi.

Nazlı Deniz Tan ise mesajında; “Faşizme karşı omuz omuza olduğumuz her yer meydanlarımızdır. Devrimin şanlı yolunda ilerleyen halkların bayramı, birlik, dayanışma ve mücadele günümüz kutlu olsun. Yaşasın 1 Mayıs” sözlerine yer verdi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.