Ajans Bakırçay

Bergama’daki tepki çeken etkinlik iptal edildi

GÜNDEM

AKP’nin sosyal medya savunucusu Tuğrul Selmanoğlu'nun Bergama Belediyesi tarafından davet edildiği etkinlik tepkilerin ardından iptal edildi.

Atatürk'e yönelik hakaretleriyle tanınan AKP’nin sosyal medya savunucusu Tuğrul Selmanoğlu'nun Bergama Belediyesi tarafından davet edildiği etkinlik tepkilerin ardından iptal edildi.

Yaşamını Almanya’da sürdüren ve AK Parti’nin Yurtdışı Seçim Koordinasyon Merkezi’nde çalışmalar yapan Tuğrul Selmanoğlu, Bergama Belediyesi tarafından 29 Mayıs Pazar Günü konferans vermesi için Bergama’ya davet edilmişti. “Bu millet 650 TL ile de yaşar” deyip jaguar arabasıyla ortaya çıkan, AKP'nin sosyal medya savunucusu Tuğrul Selmanoğlu'nun, Bergama Belediyesi tarafından davet edilmesine ADD Bergama Şube Başkanı Bülent Köse sert tepki göstermiş, programın iptali için belediyeye dilekçe verilmişti.

Yapılan açıklamada ise; “Atatürk'e hakaret etmeyi kendisine görev edinmiş Emperyalist devletlerin maşası olmuş şahısların fikirleri düşünceleri ve söylemleri ile Bergama halkını gençlerini zehirlenmesine nasıl göz yumar izin verirsiniz?” denilmişti.

"PROGRAM YOĞUNLUĞU İLE İPTAL EDİLMİŞ!"

Gelen tepkilerin ardından Bergama Belediyesi sosyal medya hesaplarından; “Bergama Kültür Merkezi'mizde 29 Mayıs 2022 Pazar günü yapılacak olan konferans, program yoğunluğu nedeniyle iptal edilmiştir. Tüm hemşerilerimizin bilgisine sunarız” açıklaması yapıldı.

Etkinliğin iptal edilmesinin ardından ise, Atatürkçü Düşünce Derneği Bergama Şubesi tarafından, 29 Mayıs Pazar günü yapılması planlanan basın açıklaması da iptal edildi.

ADD'DEN TEŞEKKÜR MESAJI

ADD Bergama Şube Başkanı Bülent köse tarafından yeni bir açıklama yayınlandı. Yapılan açıklamada; “Derneğimizin itirazı üzerine iptal edilen malum şahsın konferansı tüm Atatürk ve Cumhuriyet sevdalısı vatandaşlarımız ve dernek üyelerimizi mutlu etmiştir. Derneğimize verdiğiniz destekten dolayı tüm üyelerimize ve cumhuriyet sevdalısı duyarlı vatandaşlarımıza sonsuz şükranlarımızı ve saygılarımızı sunuyoruz. Ayrıca derneğimizin yapmış olduğu konferansın iptali başvurusunu dikkate alan -iptal gerekçesi her ne kadar doğru yansıtılmasa bile- program yoğunluğu bahanesi ile bile olsa konferansın iptalini sağlayan Bergama Belediyesi’ne ortak değerlerimize ve kırmızı çizgilerimize göstermiş olduğu özenden dolayı teşekkür ederiz” denildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.