Ajans Bakırçay

Bergama’da Kiraz döndü, bir krizde AKP’de çıktı!

GÜNDEM

Bergama’da AKP ile MHP arasında krize neden olan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koltuğuna, yeniden Nuri Kiraz getirildiği iddia edildi. AKP yönetiminde istifalar konuşulmaya başlandı. 

Bergama’da AKP ile MHP arasında krize neden olan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koltuğuna, Bergama’nın AKP’li belediye başkanı Hakan Koştu’nun girişimleriyle yeniden Nuri Kiraz getirildiği iddia edildi. AKP yönetiminde istifalar konuşulmaya başlandı. 

AKP İlçe Yönetimi’nin tamamının isteği üzerine görevden alındığı iddia edilen İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz’ın koltuğuna geri dönmesi, AKP’li üyelerde rahatsızlık yarattı. İlçe yönetiminden edinilen bilgiye göre, üç kişi istifasını verdi. 

MHP BOYKOT ETTİ

Bergama’da İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz’ın görevden alınması sonrası boşalan koltuk, AKP ve MHP arasında çatlağa neden olmuştu. İddiaya göre MHP kanadı İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz'dan boşalan koltuğa Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Murat Yıldırım’ın atanmasını istedi. Ancak Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, AKP İzmir Milletvekili Necip Nasır'ın isteği üzerine Özcan Demir'in adında ısrar etti. MHP ise bu isme itiraz ederek, konunun kırmızı çizgileri olduğunu belirtti. Ancak AKP’nin Öğretmenevi Müdürü Özcan Demir adında ısrar etmesi ittifak arasında çatlak yarattı. MHP’li meclis üyeleri de 4’ünde yapılması gereken Ağustos ayı olağan meclis toplantısına katılmadı.

MECLİS TOPLAYAMAYAN BAŞKAN OLARAK TARİHE GEÇTİ

Meclis toplantısı ise 5 Ağustos Perşembe gününe ertelendi. Ancak Perşembe günü yapılan meclis toplantısı MHP Grubu tarafından yine boykot edildi. AKP’li belediye başkanı Hakan Koştu’nun ısrar etmesine rağmen MHP’lilerin meclis toplantısına katılmaması Bergama gündemine bomba gibi düştü. Belediye Başkanı Hakan Koştu ise meclisi toplayamayan başkan olarak Bergama tarihine geçti.

BOYKOT TARIM ALANLARININ SATIŞ KARARINI İPTAL ETTİRDİ

MHP’nin meclis toplantısına katılmamasının ardından; Millet İttifakı CHP ve İYİ Parti Meclis Üyeleri, Bergama’nın AKP’li Belediye Başkanı Hakan Koştu’nun Mart ayında gündeme getirdiği toplam 831 bin 938 metrekare büyüklüğünde olan 19 adet tarla vasıflı köy mallarının satış kararını verilen önerge ile iptal ettirdi. MHP’li toplam 5 meclis üyesinin katılmadığı toplantıda önergenin kabulü için 14 oy verilirken, önergenin reddi için ise 11 oy verildi. Haber köylüler ve vatandaşlar arasında büyük sevinç yarattı.

MHP’Lİ UMUTLU’NUN YETKİLERİNİN ALINDIĞI İDDİA EDİLDİ

Ancak bu durum aradaki krizi daha da arttırdı. Bergama'nın AKP'li Belediye Başkanı Hakan Koştu'nun, MHP'li meclis üyelerinin, meclis toplantısı boykotuna karşı hamle olarak; Bergama Belediyesi Başkan Yardımcısı MHP'li Cüneyt Umutlu'nun tüm yetkilerini elinden aldığı ve Cüneyt Umutlu’nun belediyedeki ofisini topladığı iddia edildi.

MHP İLÇE BAŞKANI’NDAN MANİDAR PAYLAŞIM

Tüm yaşananların ardından MHP İlçe Başkanı Hasan Hüseyin Engin’in paylaşımı ise AKP’ye mesaj olarak nitelendirilerek, manidar bulundu. Engin paylaşımında, Ebu Müslim Horasani’nin; “Onlar, zarar vermeyeceklerinden emin oldukları için dostlarını kendilerinden uzak tuttular. Kendilerine bağlamak ve onları kazanmak için de düşmanlarını yakınlaştırdılar. Yakınlaştırılan düşman dost olmadı. Ama uzaklaştırılan dostlarını düşman ettiler. Herkes düşman safında birleşince yıkılmaları mukadder oldu” sözlerine yer verdi.

NE BİZİM, NE DE SİZİN DEDİ, AKP’DE KRİZ ÇIKTI

Yaşanan krizin sona ermemesi nedeniyle AKP’li Belediye Başkanı Hakan Koştu’dan yeni bir hamle geldiği iddia edildi. Kulis bilgisine göre köy mallarının satış kararının iptal edilmesine sinirlenen Koştu, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koltuğuna kendi istediği ismi getiremeyince, MHP’lilerin istediği ismin de gelmemesi için ‘ne bizim, ne de sizin’ dedi ve yeniden Nuri Kiraz’ın kalması için devreye girdi. Ancak sıkıntı bu seferde AKP İlçe Yönetiminde patlak verdi.

ÜÇ İSİM İSTİFA VERDİ!

AKP İlçe Yönetimi’nin tamamının isteği üzerine görevden alındığı iddia edilen İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz’ın koltuğuna geri dönmesi, AKP’li üyeleri kızdırdı. İlçe yönetiminden edinilen bilgiye göre, İlçe yönetiminden üç kişi istifasını verdi. Ancak istifaların kabul edilmeyeceği de iddia edildi.

Yaşanan son gelişmeye MHP'lilerin nasıl tepki göstereceği ise merak konusu oldu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.