Ajans Bakırçay

Bergama’da emekçiler 1 Mayıs’a çağrı yaptı

GÜNDEM

Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube ve Tüm Bel Sen İzmir 1 No’lu Şube 1 Mayıs’a çağrı için Bergama’da basın açıklaması düzenledi.

Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube ve Tüm Bel Sen İzmir 1 No’lu Şube 1 Mayıs’a çağrı için Bergama’da basın açıklaması düzenledi. Bergama Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan Genel-İş ve Tüm Bel Sen üyesi işçi ve emekçiler, “Zafer direnen emekçinin olacak”, “Hükümet istifa”, “Yandaşa değil emekçiye bütçe”, “İş emek özgürlük”, “İşte 1 Mayıs alanlardayız” sloganları attı.

Ortak basın açıklamasını Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube Disiplin Kurulu üyesi Şule Alpsoy okudu. “2022 yılı 1 Mayıs’ta ağırlaşan koşullara güçlü bir yanıt olması için bugünden itibaren ortak talepler için yaygın şekilde iş yerlerimizde, oturduğumuz mahallede ve semtlerde çağrı yapıyoruz. Derinleştiren yoksulluğa iğneden ipliğe her gün yapılan zamlara karşı, insanca bir yaşam için 1 Mayıs'ta alanlara davet ediyoruz” diyen Alpsoy taleplerini şu şekilde sıraladı;

Akaryakıta, elektriğe, doğalgaza ve temel tüketimlere yapılan zamlar geri alınsın! Savaşa hayır, savaş harcamalarına son! NATO türü askeri paktlar dağıtılsın ve bütün ülkelerdeki yabancı askeri birlikler çekilsin! Yaşasın iş, ekmek, demokrasi, barış ve özgürlük mücadelesi!

“HAKLARIMIZI DAHA GÜÇLÜ ARAYACAĞIZ”

Açıklamada söz alan Tüm Bel Sen İzmir 1 No’lu Şube Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Tali, Artan yoksulluğa, işsizliğe, zamlara, hukuksuzluğa, tek adam rejimine, gerici yasalara, haklarımızın elimizden alınmasına karşı daha güçlü, alanlarda birlikte mücadele ettiğimiz ve bu böyle gitmez dediğimiz, bu düzen değişmeli dediğimiz, 2023 seçimlerini beklemeden her gün haklarımızı daha güçlü aradığımız 1 Mayıs bayramı şimdiden kutlu olsun” dedi.

Reklam

“SADECE 1 MAYIS’TA DEĞİL HER GÜN MÜCADELE EDECEĞİZ”

Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Arif Yıldız ise, “Biz şunu çok iyi biliyoruz; işçilerin, emekçilerin mücadelesi bir güne indirgenemeyecek kadar çok değerlidir. Biz bu ülkeyi yönettiğini iddia eden iktidarın ne yaptığını çok iyi biliyoruz. Biz bu 1 Mayıs’ta asgari ücretin yeniden güncellenmesini istiyoruz, emekli maaşının en az asgari ücret kadar yükseltilmesini istiyoruz, temel tüketim olan her şeyden KDV ve ÖTV’nin kaldırılmasını istiyoruz. Sadece 1 Mayıs’ta değil sonrada alanlarda, sokaklarda mücadele içerisinde olacağız” diyerek herkesi 1 Mayıs’a katılmaya davet etti.

Basın açıklaması sonrası Genel-İş üyesi işçiler Bergama sokaklarında 1 Mayıs çağrısı yaparak bildiri dağıttı. (Evrensel/İzmir)

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.