Ajans Bakırçay

Bergama'da Çamlıpark Projesi'nin atıl bekletilmesine tepki!

GÜNDEM

Bergama'da yapımı büyük ölçüde tamamlanan Çamlıpark Projesi'nin atıl bırakılmasına vatandaşlar tepki gösterdi.

2018 yılında yapımına başlanılan Çamlıpark Projesi’nin büyük ölçüde tamamlanmış olmasına ve sadece peyzaj işlerinin kalmasına rağmen atıl bırakılmasına Bergamalı vatandaşlar tepki gösterip imza kampanyası başlattı.

Bergama’nın önceki dönem belediye başkanı Mehmet Gönenç tarafından yapımı başlatılan ve Bergamalılar için ayrı bir önemi olan Çamlıpark Projesi büyük ölçüde tamamlanmasına rağmen atıl bırakıldı. Sadece peyzaj düzenlemesi kalan proje Bergama’nın AKP’li yeni yönetimi tarafından devam ettirilmedi. Bunun üzerine vatandaşlar tepki göstererek imza kampanyası başlattı.

Bergama Belediyesi'nin vatandaşlara dilekçe ile verdiği yanıtta topu İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne atmasına ise önceki başkan Gönenç; "Büyükşehir ile bu şekilde yapılmış protokol yok" diyerek tepki gösterdi.

Zafer Mahallesi’nde bulunan ve 25 Temmuz 2018 yılında ihalesi yapılan, 18 Mayıs 2019 yılında ise bitirilmesi planlanan alan için imza kampanyası başlatan Bergama’nın sevilen simalarından emekli hemşire Ayşe Gülten Üze, konuyla ilgili Bergama Belediyesi’ne dilekçe verdi. Bergama Belediyesi tarafından dilekçeye verilen yanıt ise Üze’nin sosyal medya paylaşımından “Çamlıpark’ın bitirilmesi için açtığım imza kampanyası sonucunu üst yazı ile Bergama Belediyesine ilettim. Gelen cevap şu şekildedir” sözleriyle paylaşıldı. Belediyenin yanıtına vatandaşlar sosyal medya üzerinden tepki gösterdi.

BELEDİYE TOPU BÜYÜKŞEHİRE ATTI

Bergama Belediyesi vatandaşlar tarafından imzalanarak verilen dilekçeye; “Çamlıpark düzenleme işine, sahadaki üst yapıların Bergama Belediyesi tarafından, alt yapı ve çevre düzenleme işlerinin İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanarak 2018 yılı Ağustos ayında başlanmıştır. Geçen süreçte belediyemiz üzerine düşen yapıları tamamlamıştır. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne defaten yapılan başvurular, yüz yüze görüşmeler sonuçsuz kalmıştır” cevabı verildi.

BU KONUYLA İLGİLİ YAPILMIŞ BİR PROTOKOL YOK

Konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan Bergama’nın önceki dönem Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ise, “Söz konusu parkın yapımı için ne benim dönemimde, nede şimdiki dönemde İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yapılmış bir ortak hizmet protokolü yok. Dolayısıyla Büyükşehir’in burada üslendiği bir işi yapmaması yada yarım bırakması gibi bir durum söz konusu değil. Kaldı ki Büyükşehir Belediyesi’nin yükümlülüğünde olan bir alanda değil. Alanın bütün tasarrufu Bergama Belediyesi’ne ait” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.