Ajans Bakırçay

Bergama’da başlayan yangın 100 hektarlık alanı yok etti

GÜNDEM

Bergama’da 25 hektar, Balıkesir’de ise 75 hektarlık alan yok oldu. Orman canlıları yangında büyük zarar gördü.

Bergama’nın Madra bölgesindeki ormanlık alanda çıkan yangının soğutma çalışmaları devam ederken Bergama’da 25 hektar, Balıkesir’de ise 75 hektarlık alan yok oldu. Özellikle orman canlıları yangında büyük zarar gördü.

Dün akşam saat 18.00 sıralarında Bergama’nın Madra bölgesinde başlayan orman yangını sert rüzgârın etkisiyle Balıkesir İvrindi İlçesi’nde ki ormanlık alana ilerledi. Arazinin sarp olması ve sık ormandan oluşması söndürme çalışmalarını zorlaştırdı.

Haber: Oben ULU

Çoğunlukla karaçam ağaçlarından oluşan ormanlık alanda çıkan yangına Orman Müdürlüğü’ne ait 24 arazöz, 13 su ikmal aracı ve 5 dozerle müdahale edildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ise yangın söndürme çalışmalarına 4 arazöz ve 4 su ikmal aracı ile katıldı. Civar yerlerden gönüllü vatandaşlarda çalışmalara yardım etti.

14 SAAT SONRA KONTROL ALTINA ALINDI

Günün ilk ışıklarıyla yangın söndürme çalışmalarına havadan da 2 yangın söndürme uçağı ve 4 helikopter müdahale etti. Yangın ekiplerin zorlu mücadelesiyle 14 saat sonra kontrol altına alındı. Özellikle orman canlıları yangında büyük zarar gördü.

Sabah 8.30 itibariyle kontrol altına alınan yangında ekiplerin soğutma çalışmaları devam ediyor. Ayrıca sabotaj olduğu şüphelenilen yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için soruşturma başlatıldı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.