Ajans Bakırçay

Bergama’da “29 Ekim Kadınları Derneği” açıldı

GÜNDEM

29 Ekim Kadınları Derneği’nin Bergama Şubesi kuruldu.

Geçen sene kurulan, ancak salgın nedeniyle olağan genel kurulunu Haziran ayında yapan 29 Ekim Kadınları Derneği’nin Bergama Şubesi kuruldu.

Başkanlığını Gözde Harman Akdemir’in üstlendiği 29 Ekim Kadınları Derneği Bergama Şubesi açıldı. Açılışa derneğin kurucu üyeleri Deniz Öcebe Çomak, Figen Günal, Burcu Bor ve Elif Karcı’nın yanı sıra CHP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcıları Hatice Semerci ve Nurşen Balcı da katıldı.

KADINLAR HAYATIN DIŞINA İTİLİYOR

29 Ekim Kadınları Derneği Bergama Şube Başkanı Gözde Harman Akdemir yaptığı konuşmada; “Ülkemizde özellikle son yıllarda gelişen siyasi atmosfer ve ayrıştırıcı tutum ne yazık ki kadınları toplumun dışına hatta hayatın dışına itmektedir. Ülkeyi yönetenler ve ülke siyasetine yön verenler; erkek egemenliğini güçlendirip iktidarını sağlamlaştırmak isterken, aynı zamanda kadınsız bir toplumun da zeminini hazırlamak istemektedirler” dedi.

“ÖTEKİLEŞTİRİLENLERİN SESİ OLACAĞIZ”

Akdemir ayrıca; “Bu ayrıştırıcı tutumun neticesinde; iş yaşamından aile yaşamına, sosyal yaşamdan eğitim yaşamına kadar hayatın her alanında ikinci plana itilmek istenen kadınlar kaderine mahkum olmayacaktır. Cumhuriyetin temel kazanımlarından aldığımız güçle kadın hareketini yükseltmek için, laik ve demokratik bir cephede kadının özgürlüğünü ve hak ettiği saygınlığını sağlamak için, bunun yanında sadece kadınların değil toplumun her kesiminde ötekileştirilenlerin sesi olmak için bugünden itibaren mücadelemizi 29 Ekim Kadınları Derneği çatısı altında sürdüreceğimizi tüm kamuoyuna bildiririm”

“HERKESİ DERNEĞİMİZE DAVET EDİYORUM”

“Genel Başkanımız Şenal Sarihan'ın da dediği gibi Derneğimizin amacı, dünya ve ülkemiz kadın hareketinin ve Cumhuriyet devrimlerinin kadının toplumsal yaşama eşit katılımı için açtığı yolu izleyerek genelde insan hakları, özelde kadının insan haklarını savunmak, geliştirmek; toplumsal cinsiyet eşitliği bilinci yaratmak; demokratik, laik, sosyal, hukuk devletinin gereklerine uygun olarak, yasal planda ve yaşamın içinde kadınların statüsünü yükseltmek; kadın ve çocukların her türlü şiddetten korunması için çalışmaktır. Artan kadın cinayetlerine, tacizlere, tecavüzlere, iş yerlerinde uygulanan mobbinglerle ve tüm toplumsal baskılara karşı tüm kadınları, laikliğe ve demokrasiye gönül veren tüm çağdaş bireyleri derneğimiz çatısı altında mücadele etmeye davet ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.