Ajans Bakırçay

Bergama Milli Eğitim Müdürü'nden mitinge davet!

GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Menemen’deki mitingine insan toplanması için; Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz'ın "Davetlisiniz. Gitmek isteyen personellerimize de yardımcı olalım" mesajı tepki topladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, bugün Menemen’deki mitinginin kalabalık gösterilmesi için insan toplanması ile ilgili basında yer alan iddialara Bergama’dan bir yenisi eklendi.

Eğitim-Sen İzmir Şubeleri tarafından, okullarda çalışan işçilerin zorla Menemen’deki mitinge götürülmek istendiği iddia edilmişti. AKP’li Menemen Belediyesi’nde de personellerinin mitinge katılımı zorunlu tutulduğu, Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilisinin Erdoğan'ın programına katılması için belediye işçilerini tehdit ettiği belirtilmişti.

YARDIMCI OLALIM!

Konuyla ilgili bir haberde Bergama’dan geldi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz; “Değerli Müdürlerim. Cumhurbaşkanımız bugün saat 16.00’da Menemen’de deprem konutlarının açılışını yapacaktır. Yer Menemen Cumhuriyet Meydanı. Davetlisiniz. Ayrıca gitmek isteyen personellerimize de yardımcı olalım” mesajı gönderildi. Kiraz’ın ayrıca okullarda çalışan personelleri aratarak mitinge gitmeye zorladığı da iddia edildi.

"SİYASİ PARTİ TEMSİLCİSİ GİBİ"

Duruma tepki gösteren Eğitim-Sen Bergama Şubesi ise konuyla ilgili bir açıklama yayınladı. Yapılan açıklamada; “İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz, yine kendisinin bir ilçenin milli eğitim müdürü olduğunu unutup aynı zamanda bir partinin başkanı olan Cumhurbaşkanı’nın konut açılışına idareciler, öğretmenler ve yardımcı personeli davet ediyor. Cumhurbaşkanının siyasi parti başkanlığına devam ettiği bir sistemde, İlçe Milli Eğitim Müdürleri de siyasi parti temsilcisi gibi davranabiliyor. Aynı zamanda bu davet mitingin zayıf geçmesinden korktuklarını da gösterir. Unutulmamalıdır ki eğitim emekçileri asla biat etmedi etmeyecek” sözlerine yer verildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.