Ajans Bakırçay

“Bergama köylüsü geri adım atmaz”

GÜNDEM

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Bergama'da ki tarım arazilerinin köylülerin kullanımında kalması için belediye meclisinde tüm girişimlerde bulunacaklarını, köy halkının yasal mücadelesinde CHP İzmir İl Hukuk Komisyonu'nun her aşamada destek vereceğini belirtti.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, Kınık ve Bergama’ya ziyaret ederek bölge esnafı ve köylülerle bir araya geldi.

Kınık ve Bergama’ya yapılan ziyaretlere, Yücel ve Serter’in yanı sıra CHP İzmir İl Başkan Yardımcıları Özcan Durmaz, Saniye Fıçı, Güler Muhtar, İsfahan Naki ve Kadın Kolları MYK üyesi Hatice Semerci’de katıldı. CHP Heyetine Bergama İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz, Kınık İlçe Başkanı Ahmet Kanat, Bergama'nın önceki dönem belediye başkanı Mehmet Gönenç, meclis üyeleri Ali Bor, Selim Tok ve ilçe yönetim kurulu üyeleri eşlik etti.

İlk olarak Kınık'a uğrayan CHP Heyeti daha sonra Bergama’nın AK Parti’li Belediyesi tarafından köylülerin kullanımında olan arazilerin satışa çıkarılacağı Kadıköy ve Çitköy’ü ziyaret etti. 

Burada köylüleri dinleyen CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, bu arazilerin köylülerin kullanımında kalması için belediye meclisinde tüm girişimlerde bulunacaklarını, köy halkının yasal mücadelesinde CHP İzmir İl Hukuk Komisyonu'nun her aşamada destek vereceğini belirtti. Yücel; “İl ve ilçe başkanlıklarımız da işin takipçisi olacak. Yasal olarak sesinizi duyurmak için yapacağınız her eyleme ve girişime destek vereceğiz. Köylünün toprağına, emeğine, geçmişten gelen değerlerine sahip çıkmak bizim en büyük görevimizdir” dedi.

“Köylünün toprağını kime satıyorsunuz?”

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ile beraber CHP Bergama İlçe Başkanlığı’nı ziyaret ettikten sonra Çitköy ve Kadıköy mahallelerinde köylülerle bir araya geldiğini ve köylülerin sorunlarını yakından dinlediğini ifade eden CHP’li Serter ise, “Zamanında bu köylülerin ataları, dedeleri bu tarım arazilerini köye bağışlamışlar. Bu verimli araziler köy tüzel kişiliğine geçmiş. Alınteri, emek kokan bu topraklar 2012”deki yasal düzenleme ile Bergama Belediyesi’ne geçti ve bu topraklar bugün satılmak isteniyor. Köylünün toprağını kime satıyorsunuz? O toprakların asıl sahibi köylüye sordunuz mu?” dedi.

“Bergama köylüsü geri adım atmaz”

Topraksız köylüye toprak verilmesi gerektiğini, AKP’li Bergama Belediyesi’nin ise köylünün toprağını başkasına satmaya kalktığını vurgulayan CHP’li Serter, “Buradan Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu’ya sesleniyorum. Vicdanınız varsa bu kararı geri çekersiniz. Bu karar geri alınıncaya kadar mücadele edeceğiz. Kendisi az buçuk Bergama köylüsünü tanıyorsa bu mücadeleden geri adım atmayacağını bilir” diye konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.