Ajans Bakırçay

Bergama; "Kararı çek sözleşmeyi uygula"

GÜNDEM

Bergama Demokrasi Platformu’nun çağrısıyla gerçekleştirilen basın açıklamasında, hükümetten kararı geri çekmesi ve sözleşmeyi uygulaması istenildi.

Türkiye'nin Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesine bir tepkide Bergama’dan geldi.

Bergama Demokrasi Platformu’nun çağrısıyla gerçekleştirilen basın açıklamasında, hükümetten kararı geri çekmesi ve sözleşmeyi uygulaması istenildi.

"KARARI ÇEK SÖZLEŞMEYİ UYGULA"

Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan basın açıklaması öncesinde; “Kadın cinayetleri politiktir”, "Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz", "Haklarımızdan vazgeçmiyoruz", "Kararı çek sözleşmeyi uygula" ve “Kadın, yaşam, özgürlük" dövizleri açıldı, sloganlar atıldı.

Demokrasi Güçleri adına Alev Çakır ve Gonca Çetin tarafından okunan basın açıklamasında ise; “Her gün basına yansıyan ve yansımayan yüzlerce kadının şiddete maruz kaldığı, kadın cinayetlerinin devam ettiği, 28 gün süren Şubat ayında 35 kadının öldürüldüğü ülkemizde İstanbul Sözleşmesi’nin bir gece yarısı Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile feshedilmek istenmesi nasıl bir iktidar ile karşı karşıya olduğumuzu bir kez daha göstermiştir” denildi.

"GERİCİ BİR TOPLUM YAPISI İNŞA EDİLİYOR"

Basın açıklamasında ayrıca; “İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılması aynı zamanda AKP iktidarının gerici politikalarının bir uzantısıdır. Bu karar İstanbul Sözleşmesi’ni hedef haline getiren tarikatların, cemaatlerin ve gerici örgütlenmelerin talepleri doğrultusunda ve bir seçim pazarlığı malzemesi olarak alınmıştır. Laikliğin fiili olarak tasfiye edildiği AKP’nin Yeni Türkiye’sinde kadınların yaşamları hiçe sayılırken, adım adım gerici bir toplumsal yapı inşa edilmektedir”

“Siyasal iktidarı bir kez daha yanlıştan dönmeye, kadınların yaşam güvencesi olan İstanbul Sözleşmesinden çekilme kararından vazgeçmeye çağırıyoruz. Yapılması gereken İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmek bir yana sözleşmenin tam olarak ve hakkıyla uygulanmasıdır. Bu yapılmadığı takdirde kadınlar yaşam güvencelerini, yasal haklarını savunacaklar, mücadelelerinden asla vazgeçmeyeceklerdir. Ülkemizde her geçen gün büyüyen kadın mücadelesi İstanbul sözleşmesine sahip çıkacak ve uygulatacaktır” sözlerine yer verildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.