Ajans Bakırçay

Bergama işçileri: "Güvenceli iş, insanca çalışma koşulları istiyoruz"

GÜNDEM

Bergama Fen İşleri Şantiyesinde bir araya gelen Fen İşleri, İZSU ve yol süpürge işçi ve emekçileri, "Her yer 1 Mayıs alanlardayız" dedi.

Genel İş 2 No'lu ve Tüm Bel Sen 1 No'lu İzmir şubeleri iş yerlerinde 1 Mayıs kutlamalarına devam ediyor. Fen İşleri, İZSU ve yol süpürge işçi ve emekçileri, "Tüm iş yerlerinde yasağa karşı tepki vereceğiz hem de taleplerimizi dile getireceğiz" diye seslendi.

Bergama Fen İşleri Şantiyesinde işçilere seslenen TÜM-BEL-SEN MYK üyesi Bülent Türkmen, "Yaklaşık 1 yıldır içinde bulunduğumuz pandemi kapitalizmin vahşi yüzünü bir kez daha göstermiştir. Tüm kurumlarda, daracık yerlerde yan yana, sağlık koşullarının uygun olmadığı yerlerde işçi ve emekçiler çalışırken bu sıkıntıları dile getirecekleri gün ise yasaklanıyor. Bu trajikomik bir durum. Ama bizler iş yerlerinde kutlamaya devam ediyoruz. Bizim için her yer 1 Mayıs alanıdır. Tüm iş yerlerinde hem bu yasağa karşı tepki vereceğiz hem de taleplerimizi dile getireceğiz" dedi.

Basın açıklamasını okuyan işyeri komitesinden Talip Akgün tek adam rejiminin işçi ve emekçilere saldırmak için hiçbir fırsatı kaçırmadığını söyleyerek “İşçiler ya ahlaksızca Kod-29 garabeti ile işten atılıyor ya da işten atma tehditleri ile daha fazla çalışmaya, angaryaya zorlanıyor. Herkese evlere kapanın çağrıları yapılırken emekçilerden canı pahasına çalışması isteniyor” dedi.

Sağlıklı, güvenceli ve insanca bir yaşam için taleplerini haykıracaklarını belirten Akgün, "İşçiye emekçiye aşı yok, gelir güvencesi yok. Hakkımızı arayıp sormak istesek hak hukuk adalet yok" diye konuştu.

İŞÇİ VE EMEKÇİLERE 1 MAYIS ÇAĞRISI

Herkese iş, güvenceli gelecek, insanca çalışma koşulları talebi ile 128 milyarın hesabını sormak için, tek adam rejiminin topyekun saldırılarına karşı birlik ve dayanışmanın önemine değinen Akgün, "Tüm emekçileri 1 Mayıs işçi sınıfının birlik ve mücadele dayanışma gününde alanlarda olmaya çağırıyoruz" dedi. 

Tüm çalışanların derhal aşılanması için salgına mücadelede şirketlerin çıkarlarının, siyasi hesapların değil halk sağlığının esas alınması için mücadele vurgusu yapan Genel-İş 2 No’lu üyesi işçiler Bergama'da yaptıkları açıklamalarda şu talepleri dile getirdi:

* Emeklilik, kıdem tazminatı, sosyal güvenlik ve sağlık haklarının gaspı yönündeki adımların durdurulmalı,

* Ücretsiz izin dayatmasına son verilmesi için, tüm işçilerin en az asgari ücret kadar Kısa Çalışma Ödeneği desteği alabilmeli

* İşsizlik Sigortası Fonu'ndan işverenlere yapılan destek ve teşviklerin durdurulması, bizim fonumuzun sadece biz işçilere tahsis edilmeli.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.