Ajans Bakırçay

Bergama eski tekstil fabrikasının devir kararı meclis gündemine taşındı

GÜNDEM

Bergama’nın AKP’li Belediye Başkanı Hakan Koştu tarafından devredilmesi gündeme gelen ve cumhuriyet tarihinin en önemli endüstriyel mirası olarak kabul edilen eski tekstil fabrikası Meclis gündemine taşındı.

Bergama’nın AKP’li Belediye Başkanı Hakan Koştu tarafından devredilmesi gündeme gelen ve cumhuriyet tarihinin en önemli endüstriyel mirası olarak kabul edilen eski tekstil fabrikası CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter tarafından Meclis gündemine taşındı.

Bergama halkının devir işleminden memnun olmadığını dile getiren Serter; “Bergama halkı 210 dönümlük bu araziye Dokuz Eylül Üniversitesinin farklı birimlerinin kurulmasını beklemektedir” dedi. Serter ayrıca; “Her zaman buradan da söylediğimiz gibi önemli olan memleket meseleleri değil, rant meselelerinin Bergama'ya sirayet ettiğini görüyoruz. Bunu da yine iktidarın belediyesi ile yaşamaktayız” ifadelerini kullandı.

İMZA KAMPANYASINA DESTEK VERDİ

CHP Bergama İlçe Örgütü'ne ziyaret gerçekleştiren İzmir Milletvekili Bedri Serter, Bergama Belediyesi tarafından elden çıkarılmak istenilen ve Cumhuriyet döneminin endüstriyel kültürel mirası eski tekstil fabrikası arazisini yerinde gezdi. Ardından CHP İlçe Başkanlığı tarafından fabrikanın devredilmesine karşı başlatılan imza kampanyasına destek verdi.

Serter ayrıca fabrikayla ilgili devir sorununu meclis gündemine taşıdı. TBMM'nde bir konuşma yapan Serter; “İzmir'imizin en güzide ilçelerinden Bergama'nın tam göbeğinde bulunan, şu anda Bergama'nın en değerli arazisi üzerinde kurulu olan eski Sümerbank Tekstil Fabrikası'nın 210 dönümlük yerinden söz etmek istiyorum. 1950 yıllarında kurulan bu fabrika alanının etkin kullanımı için 2013 yılında Bergama Belediyesi ile Dokuz Eylül Üniversitesi arasında bir anlaşma yapılarak burası yüksekokul olarak kullanılmaya başlanmıştı. 2019 Yerel seçimlerinin ardından Bergama Belediyesi CHP'si idaresinden AK Parti idaresine geçti. Her zaman buradan da söylediğimiz gibi önemli olan memleket meseleleri değil, rant meselelerinin Bergama'ya sirayet ettiğini görüyoruz. Bunu da yine iktidarın belediyesi ile yaşamaktayız. Bergama halkı 210 dönümlük bu araziye Dokuz Eylül Üniversitesinin farklı birimlerinin kurulmasını beklemektedir” dedi.

CHP ve İYİ Parti devir işlemi ile ilgili suç duyurusunda bulunmuş, konuyu yargıya taşımıştı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.