Ajans Bakırçay

Bergama Eğitim-İş; "İstifa et Nuri Kiraz"

GÜNDEM

Bergama'da İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz’ın sosyal medya hesabında paylaştığı açıklamaya tepkiler sürüyor.

Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz’ın sosyal medya hesabında, "Bize dayatılan Lozan kilidinin bir parçasını daha çöpe attık. Darısı diğer maddelerin" şeklindeki açıklamasına tepkiler sürüyor.

Eğitim-İş Bergama Temsilciliği, Cumhuriyet Meydanı’nda İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz’ın paylaşımları üzerine basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına Bergama Demokrasi Platformu ve bileşenlerinin yanı sıra Bergama’nın önceki dönem belediye başkanı Mehmet Gönenç, CHP ilçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz, İYİ Parti İlçe Başkanı Nuri Çiftçi, İYİ Parti Meclis Üyesi Olgu Altuğ, CHP Kadın Kolları Başkanı Figen Günal, Bergama Çevre Platformu Başkanı Erol Engel ve vatandaşlar katıldı.

CEHALET ÖN PLANDA!

Eğitim-İş Bergama Temsilcisi Asiye Özcan tarafından yapılan basın açıklamasında; “Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürü olan zatın, sosyal medyada ‘Bize dayatılan Lozan kilidinin bir parçasını daha çöpe attık. Darısı diğer maddelerin’ şeklindeki paylaşımı kamuoyunda infiale neden olmuş ve de her birimizi artık yeter deme noktasına getirmiştir. Bergama’nın ciddi eğitim sorunları vardır. Okul sayısı az, sınıflar kalabalık ve birçok okulda ikili eğitim yapılıyorken anlaşılmaktadır ki Nuri Kiraz Bergama’nın eğitim sorunlarını bir kenara bırakmış, gözünü daha üst makamlara dikmiştir” denildi.

YÖNETİCİLİK YAPMASI SAKINCALIDIR

Basın açıklamasında ayrıca; “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘1920’de bize Sevr’i gösterdiler. 1923’te Lozan’a razı ettiler. Birileri bize Lozan’ı zafer diye yutturmaya çalıştı.’ sözlerinden belli ki cesaret alan bu şahıs bağımsızlığımızın, egemenliğimizin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin varlığının belgesi olan Lozan Antlaşmasına dil uzatmaya cüret etmiştir. Devlet memuru olduğunu unutup parti üyesi gibi davranan bu zatın, 1 gün dahi yöneticilik yapması sakıncalıdır ve derhal Milli Eğitimden tamamen uzaklaştırılmalıdır”

HUKUKİ YOLLARA BAŞVURACAĞIZ

“Türkiye Cumhuriyeti’nin tapusu olan Lozan’a ve ülkeyi emperyalist işgalcilere teslim eden padişahın talimatı yerine, Anadolu’nun parçalanmasını öngören Sevr’den bağımsızlığa uzanan yol olan Lozan’a götüren Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü’ye saldıran bu şahıs hakkında her türlü hukuki yola başvuracağımızın bilinmesini istiyoruz”

MÜCADELEMİZDEN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ

“Eğitim-iş olarak dün olduğu gibi bugün de Atatürk devrim ve ilkelerini savunmaktan, bilimsel, laik, demokratik ve kamusal eğitim mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Ülkemizin geleceğini oluşturacak yeni kuşakların, akıl, bilim ve sanat ortamında barış ve huzur içinde verilen bir eğitim sistemiyle yetiştirilmesi için her türlü dayatmanın karşısında olacağız. Buradan kendisine çağrımızdır! Bunca yaşanan rezaletten sonra onurlu bir insanın yapması gereken şey, istifa etmektir. Bu makamı işgal ettiği sürece kirli paylaşımları, tarafımızca gündemden düşürülmeyecektir” sözlerine yer verildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.