Ajans Bakırçay

Bergama'daki skandal gıda paketleri nereye taşındı?"

GÜNDEM

Günlerdir ülke gündeminde tartışılan gıda skandalında, hijyenik olmayan, sağlıksız ve hurdaya çıkmış motorsikletlerin de içinde bulunduğu ortamda saklanan gıda yardımlarının üzerine mavi branda kapatılarak başka bir yere taşındığı iddia edildi.

İzmir Depremi’nden etkilenen vatandaşlar için çeşitli valiliklerden gelen gıda yardımlarının, Bergama'nın AKP’li belediye yönetimi tarafından üzerlerine Hakan Koştu yazılarak Ramazan yardımına dönüştürülmesi ülke gündemine oturmuştu.

Çok tartışılan olayın ardından hijyenik olmayan, sağlıksız ve hurdaya çıkmış motorsikletlerin de içinde bulunduğu ortamda aylarca bekletildiği belirtilen gıda yardımlarının üzerine mavi branda kapatılarak başka bir yere taşındığı iddia edildi.

SORUŞTURMA AŞAMASINDA TAŞINDI, CHP DUYURDU

CHP İlçe Başkanlığı’nın, Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmasının ardından konu olan kolilerin soruşturma aşamasında taşınması yine CHP İlçe Başkanlığı’nın sosyal medya hesabından duyuruldu.

Elazığ, Balıkesir, Isparta, Gümüşhane gibi valiliklerden gelen gıda yardımlarının taşınma görüntüleri eşliğinde yapılan açıklamada; “Bergama Belediyesi Tekstil Fabrikası depolarında görüntülerden de anlaşılacağı üzere hareketlilik artmıştır. Bu arada Bergama Belediyesi AKP'li yönetimi nihayet skandala 29 saat sonra bir açıklamada bulunmuştur. Açıklamayı okuyan tüm Bergamalılar adına soruyoruz; 2019 yılında yapılan protokolde depremin olacağı önceden mi öngörülmüştür? Aşevi'ne gidecek kolileri başkanın isminin yazıldığı poşetlerle mi Aşevi'ne götürülmesi gerekmiştir? Bu açıklama yaşanan skandala verilecek bir cevap mıdır?” denildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.