Ajans Bakırçay

Bergama'daki şeriat bildirisi Soylu'ya soruldu!

GÜNDEM

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, geçtiğimiz hafta basına da yansıyan Bergama'da şeriat bildirisi dağıtılmasını TBMM gündemine taşıdı.

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, geçtiğimiz hafta basına da yansıyan Bergama'da şeriat bildirisi dağıtılmasını TBMM gündemine taşıdı.

Bergama ilçesinin en işlek caddelerinden Atatürk Bulvarı üzerindeki apartmanların kapılarına Kurban Bayram’ının birinci gününde şeriat propagandasının yapıldığı bildiriler bırakılmıştı. Ulusal basına da yansıyan konuyu Meclis gündemine taşıyan CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya “Bildirinin dağıtılmasıyla ilgili bir cezai işlem uygulanacak mıdır?” diye sordu.

Bayır’ın soru önergesi şöyle:

Yazılı ve Sosyal Medya’da yer alan haberlere göre; İzmir Bergama’nın en işlek caddelerinden Atatürk Bulvarı üzerindeki apartmanların kapılarına Kurban Bayram’ının 1’nci gününde “Müslüman Olmak Neyi Gerektirir” başlıklı bildiriler bırakıldı. Şeriat propagandasının yapıldığı bildiride, Atatürk ilke ve inkılapları, demokrasi ve hatta oy kullanma hakkı bile hedef alınarak, “Türkiye de yaşayan insanlar olarak çok iyi biliyoruz ki 1920’lerden sonra hakimiyet yani emir ve yasak koyma Allah’a değil millete verilmiştir. Hatta Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir denmektedir. Türkiye de şeriat yani Kuran Kanunları değil (insanların kendi kafalarından çıkardıkları kanunlar) geçerli olmaktadır. Bu yetmiyormuş gibi birde Laiklik şartı vardır. Yani dinin emirleri devlet işlerine karıştırılamazmış. Çıkarılan kanunlar dine uygun olamazmış! Bu sebeple demokrasi de, laiklik de İslama tamamen ters olan küfür sistemleridir” ifadelerine yer verilmiştir.

Bu bağlamda;

İzmir Bergama’nın en işlek yerlerinden Atatürk Bulvarı üzerindeki apartmanların kapılarına Kurban Bayram’ının 1’nci gününde “Müslüman Olmak Neyi Gerektirir” başlıklı bildiriler kim yada kimler tarafından dağıtılmıştır. Bildiriyi dağıtanlar hakkında soruşturma başlatılmış mıdır? Bildirinin dağıtılmasıyla ilgili bir cezai işlem uygulanacak mıdır? İzmir’in Bergama İlçesinde dağıtılan bildiriyi ve benzerlerini engellemek için önlemler alacak mısınız? Bergama’daki bildirilerin dağıtılması ile ilgili olarak, Emniyet Müdürlüğüne bilgi verilmiş midir veya dağıtılması esnasında emniyetin bilgisi olmuş mudur? Bakanlığınız söz konusu bildirilerle ilgili olarak düşüncesi veya düşünceleri nelerdir?
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.