Ajans Bakırçay

Bergama'daki cinsel istismar davasında karar çıktı!

GÜNDEM

Bergama’da, 11 yaşındaki çocuğun; annesinin arkadaşı tarafından istismara uğradığı iddiasıyla görülen davada karar açıklandı. Mahkeme, itiraz yolu açık olmak üzere 8 yıl 4 ay hapis cezasına karar verdi.

Bergama’ya tatil için gelen A.O ve E.O çiftçinin 11 yaşındaki erkek çocuklarının, annenin arkadaşı H.T tarafından cinsel istismara uğradığı iddiasıyla açılan davada karar açıklandı.

Bergama Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya Saadet Öğretmen Çocuk İstismarını Önleme Derneği (UCİM) üyeleri destek verdi. Mahkeme, itiraz yolu açık olmak üzere 8 yıl 4 ay hapis cezasına karar verdi.

Sanığın tutuklu olmadığını ve gerekçeli karar açıklandıktan sonra tutuklama kararı çıkabileceğini ifade eden mağdur Avukatı Zülal Çetinoğlu, davanın bir üst mahkemeye taşınması halinde 3 yada 4 ay sürebileceğini ifade etti.

Av. Zülal Çetinoğlu tarafından yapılan açıklamada; "Bugün itibarıyla dosyamız karara çıktı. TCK 103 1/a'dan sanık ceza aldı. Bu nedir; cinsel istismarın basit hali yani cinsel ilişkiye varmamış seviyede kalması. 10 yıl üzerinden bir hüküm kuruldu. TCK 62'ye göre de bir indirim uygulandı. 8 Yıl 4 ay olarak ceza verildi. Tabii karşı tarafın itiraz hakkı var. Dosyayı istinafa götürebilir. Bu aşamadan sonra kararın kesinleşmesini bekleyeceğiz. Eğer bozulup dönerse dosyaya yine devam edeceğiz" dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.