Ajans Bakırçay

Bergama'da stat esnafına Millet Bahçesi şoku !

GÜNDEM

Bergama'da yapılması planlanan Millet Bahçesi Projesi kapsamında yıkımı gündemde olan işyerlerindeki esnafın akıbetindeki belirsizlik sürüyor.

Bergama'nın AKP'li Belediye Başkanı Hakan Koştu, katıldığı bir radyo programda 'stat esnafının yüzde 30'unu koruyabiliriz' dedi. Kalan yüzde 70'inin akıbeti ise belirsizliğini koruyor.

Bergama’da yayın yapan Egedesonses adlı haber portalında canlı yayın konuğu olan Belediye Başkanı Hakan Koştu, esnafın yalnızca yüzde 30’unu koruyabileceklerini söyledi. Salgın nedeniyle, pandemi kuralları çerçevesinde zor günler yaşayan esnaf endişeli. 

ESNAF'IN YÜZDE 30'UNU KORUYABİLİYORUZ

Koştu katıldığı programda, Millet Bahçesi yapılması planlanan ve 100 kadar esnafın yer aldığı stat dükkânlarıyla ilgili olarak; “Hepsini koruyamıyoruz. Yaklaşık yüzde 30’unu koruyabiliyoruz” sözlerine yer verdi.

DÜKKANINDAN EDİLECEK YÜZDE 70 NE OLACAK?

Açıklama sonrasında endişelerinin arttığını ifade eden esnaflar; "Salgın herkesi olduğu gibi bizi de perişan etti. Uygulanan pandemi kuralları bir çoğumuzu zor durumda bıraktı. Şimdi Millet Bahçesi projesi nedeniyle iş yerlerimizden olma endişesi yaşıyoruz. Esnafın yüzde 30'u korunacak denmiş. Hangi yüzde 30'u korunacak? Hangi kritere göre belirlenecek. Projeyi yapan TOKİ, dolayısıyla projenin sahibi devlet. O zaman buraya yapılacak olan dükkanların sahibi de belediye değil, devlet olacak. Tekrar ihaleye mi çıkılacak. Ayrıca hangi yüzde 70'in dükkanından olacağı nasıl belirlenecek? Bu esnafın yıkımı demek" sözleriyle kaygılarını dile getirdi.

NASIL DÜKKAN BULACAĞIM

Bir başka esnaf ise; "Bu kış kıyamette ve ortalığı kasıp kavuran pandemide Millet Bahçesi konuşuluyor. Sağlığımız ve esnafın nasıl ayakta kalacağı konuşulmuyor. Üstelik bu şartlarda yüzde 70'imiz dükkanımızdan olacağız. Velev ki bahsedilen yüzde 30'un içinde ben yokum. Kira fiyatları almış başını gitmiş. Nasıl dükkan bulacağım. Burası için 10 yıllık kira sözleşmem var. Bizim hakkımızı kim koruyacak. Yıllardır geçindiğim dükkandan aileme nasıl bakacağım? Çocuklarımın okul masraflarını nasıl karşılayacağım. Yüzde 70 dükkansız esnaf demek. Yüzde 70 açlığa mahkum edilmiş aile demek" dedi.

MİLLET BAHÇESİ İÇİN BELEDİYE MÜLKLERİ DEVLETE BIRAKILDI

Millet Bahçesi Projesi’nin, mülkiyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ait olan 14 Eylül Stadyumuna (34 bin 99 metrekare) yapılabilmesi için, içinde Futbol Akademi Tesisleri ve Erdal Önder Spor Salonu’nun da bulunduğu belediyeye ait 75 bin 450 metrekarelik 6 arsanın devlete bırakılması da tartışmalara neden olmuştu. Şimdi ise yıllardır Belediyeye gelir getiren yaklaşık 100 dükkanın yıkımı gündemde.

Yorumlar (1)

Ertan İnce 3 Yıl Önce

Memleket yanıyor,deli saçını tarıyor.Sanırım en iyisi Tunusa gidip yerleşmek.oraya devlet hibe yardım ediyor...

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.