Ajans Bakırçay

Bergama'da Gezmiş ve arkadaşları için yapılan paylaşıma tepki!

GÜNDEM

Bergama 100.Yıl Ortaokulu Müdürü'nün, Deniz Gezmiş ve arkadaşları için sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşıma, Eğitim- Sen'li öğretmenler tepki gösterdi; "Bir daha dil uzatırsa karşısında Deniz, Yusuf, Hüseyin’in geleneğini sürdüren Eğitim-Sen üyelerini bulur"

Bergama 100.Yıl Ortaokulu Müdürü İskender Aktürk’ün 6 Mayıs Cuma günü, Deniz Gezmiş ve arkadaşları için sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşıma, Eğitim- Sen Bergama Temsilciliği’nden tepki geldi.

Aktürk, 6 Mayıs 1972’de idam edilerek öldürülen Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının ölüm yıl döneminde sosyal medya hesabından, dönemin Hürriyet Gazetesi’nde çıkan bir haberi paylaşarak “Hırsızı süsleyip devrimci diye inandırdılar” diye yazdı.

KARŞISINDA BİZİ BULUR

Yapılan paylaşıma Eğitim-Sen Bergama Temsilciliği sert tepki gösterdi. Yazılı olarak yapılan açıklamada ise; “Bir daha dil uzatmamasını, uzatırsa karşısında Deniz, Yusuf, Hüseyin’in geleneğini sürdüren Eğitim-Sen üyelerini bulacağını kamuoyuna duyuruyoruz” sözlerine yer verildi.

AÇIKLAMANIN TAMAMI

“Özgürleştirmek istedikleri bir ülkeye hayatlarını feda eden Üç Fidan… Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan’ın katledilişinin 50. Yıl dönümünde bir eğitimcinin, bir okul müdürünün yaptığı paylaşım bizi oldukça şaşırttı. Bergama 100. Yıl Ortaokulu müdürü İskender Aktürk, 6 mayıs günü yaptığı paylaşımda Deniz Gezmiş için “Hırsızı süsleyip devrimci diye inandırdılar” ifadesini kullanacak kadar alçalmıştır. Deniz, Yusuf ve Hüseyin’in tam bağımsız Türkiye için, sömürüsüz bir dünya için mücadele yolunun İskender Aktürk gibi zihniyetlerce anlaşılması zordur. İskender Aktürk galiba okul müdürü olduğunu unutmuş, siyasetçi gibi paylaşımlar yapmaya başlamıştır, bugünkü büyük soygunları görmeyen bir siyasetçi. İskender Aktürk’ü uyarıyor, kendisinin okul müdürü olduğunu hatırlatıyor, bu ülkenin mücadele geleneğindeki hiçbir değere bir daha dil uzatmamasını, uzatırsa karşısında Deniz, Yusuf, Hüseyin’in geleneğini sürdüren Eğitim Sen üyelerini bulacağını kamuoyuna duyuruyoruz”

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.