Ajans Bakırçay

Bergama'da evi kamulaştırılan vatandaş intihar etti!

GÜNDEM

Bergama’da tuvalet bekçiliğinden kazandığı parayla ihtiyaç sahiplerine yardım eden ve çevresi tarafından çok sevilen bedensel engelli Hüseyin Güleç adlı vatandaşın, kamulaştırılan evinden çıkarılacağı endişesi nedeniyle canına kıydığı iddia edildi.

Bergama'da Osmanlı Camisi'nde tuvalet görevlisi olarak çalışan 42 yaşındaki Hüseyin Güleç evinde intihar etti. Güleç'in evine 3 Temmuz 2021 tarihli Cumhurbaşkanlığı kararıyla, Selinos Antik Kanalı Restorasyon ve Islah Projesi kapsamında el konulmuştu.

Osmanlı Camii tuvaletinde bekçi olarak çalışan Hüseyin Güleç'in cenazesi 112 ambulans ekiplerince evinden alınarak adli tıpa gönderilirken, intiharı ile ilgili geniş kapsamlı soruşturma başlatıldı.

Bergama Belediyesi’nin yapmayı planladığı Selinos Kanalı Restorasyonu ve Islahı Projesi ile ilgili Cumhurbaşkanlığı kararı ile alınan acil kamulaştırma kararı sonrası evinden çıkarılacağı endişesi ile psikolojik travma yaşadığı komşuları tarafından belirtilen Hüseyin G.’nın ölümü büyük üzüntü yarattı. 

Hüseyin Güleç'in Selinos Antik Kanalı Projesi için bilgilendirme yapılırken de "Evimi yıktırmam, asarım kendimi" dediği öne sürüldü. 

Haber Kaynak: ANKA, KRTTV, sonkaleizmir.com

Bergama'da yaşayan Burak Üstün adlı bir yurttaş sosyal medyada yaptığı paylaşımda Güleç'in iki ay boyunca ev aradığını ancak bulamadığını öne sürdü. Güleç paylaşımında şunları kaydetti:

"Bu haberi okudum ve o kadar üzüldüm ki. 100.000 civarı para verilip evinden çıkarıldı bu vatandaş. Günlerce ev aradı, şahsen tanıyorum. Bir tane ev bulamadı, ne yapacağım diye belki 2 aydır kıvranıyordu. Esnafa, tanıdıklarına hep yalvardı ev bulun diye. Bulamadı, bulunamadı. (O ücrete zaten ev yok) Cami tuvaletinde bekçilik yaparak ne kadar para kazanılır ayrıca. Bazı değerleri o kadar hızlı yitiriyoruz ki. Fayda sağlamak uğruna birçok kişi mağdur oluyor. Birçok konuda. Bir iş yapılacaksa muhatap olacağınız insanların cansız değil, insan olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Allah gani gani rahmet eylesin."

“KONUŞMAYA GELDİKLERİNDE İTİRAZ ETMİŞ, ASARIM KENDİMİ DEMİŞ”

Bergama’da haber yayını yapan sosyal bir sosyal medya hesabından ise; “Selinos Projesi ilk kurbanını verdi. Bergama’nın sevilen siması, bedensel engelli Hüseyin abi kendini astı. Zaten konuşmaya geldiklerinde itiraz etmiş, evimi yıktırmam asarım kendimi demiş. Yazık oldu. Tek başına yaşıyor, camide tuvalet bekçiliği yapıyordu. Aldığı parayla ihtiyaç sahiplerine yardım ediyordu” cümlelerine yer verildi.

“KAYIKLA GEZERKEN HATIRLAYIN!”

İbrahim Camgöz: “Selinos Deresi bittiğinde, kayıkla gezerken bu adamcağızı hatırlayın bakalım”

Sevgi Yurtseven: “Bunalıma itenler gurur duysunlar, yazık günah. Ona kalacağı bir yer gösterilseydi belki hayatta olacaktı. Allah rahmet eylesin. Huzur içinde yatsın”

MAHALLELİ EVİNİ TERK ETMEK İSTEMİYOR

Selinos Antik Kanalı Restorasyon ve Islah Projesi kapsamında 134 parsel için çıkarılan acil kamulaştırma kararı sonrası bölge halkı protesto düzenlemiş ve evlerini terk etmeyeceklerini söylemişti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.