Ajans Bakırçay

Bergama'da esnaf dükkanları yıkım için ihaleye çıkıyor!

GÜNDEM

Millet Bahçesi Projesi nedeniyle stat esnafının tahliye edilmek istenmesin ardından, bugün dükkanların yıkımı için ihaleye çıkılmasına İYİ Parti Meclis Üyesi Av.Olgu Altuğ sert tepki gösterdi. Olgu Altuğ Kemaller; "Esnafın mağduriyetinin vebalini üstlenmeye hazır mısınız?" dedi.

Bergama Belediyesi’nin AKP’li yönetimi tarafından, Millet Bahçesi Projesi nedeniyle stat esnafının tahliye edilmek istenmesine tepkiler devam ediyor. Son olarak esnaf dükkânlarının yıkımı için ihaleye çıkılmasına İYİ Parti Meclis Üyesi Olgu Altuğ sert tepki gösterdi.

Esnafın mağdur edildiğini ifade eden İYİ Parti Meclis Üyesi Av.Olgu Altuğ Kemaller; “Bergama Belediyesi, stat esnaflarımıza dükkânlarının depreme dayanıksız olduğunu ve 60 gün içinde tahliye etmeleri gerektiğini bildiren bir ihbarname yollamıştır. Bu durum bugüne kadar esnafa verilen sözlerin tam tersine bir hareket olmuştur”

“HUKUKU BEKLEMEMEK FACİA OLUR”

“Bu da yetmezmiş gibi Bergama Belediyesi 09 Kasım 2021 tarihinde ilçemiz stadı, stad dükkanları ve stat yanında bulunan kapalı spor salonunu yıkmak için ihaleye çıkmıştır. Bu durum kabul edilemez. Vatandaşlarımızın bu tahliye prosedürü ve riskli yapı tespitine ilişkin hukuki müracaatları olmuştur. Bu durum netleşmeden alanı yıkıp geçmek facia olur. Herhangi bir şekilde Mahkeme, bu tahliye prosedürünü durdurabilir, yeniden risk analiz raporu alınması icap edebilir. Bunlar hesap edilmiş midir?”

“İMAR KANUNUNA AYKIRI GEREKÇESİYLE DAVA AÇILDI”

“Bunun yanında Millet Bahçesi yapmak üzere çeşitli plan değişiklikleri yapıldı. Bu değişiklikler imar kanununa açıkça aykırı olması sebebiyle açılmış davalar var. Şahsi kanaatim, açılan bu davalarda yapılan plan değişiklikleri reddedilecek. Yani ortada hukuken ve fizikken netleşmemiş bir proje var. Ben yaptım oldu mantığı ile hareket ederek, mahkeme kararını beklemeden bu alanı yıkıp geçtiğinizde, mahkeme bu çalışmaları durdurur ise Sayın Başkan ne yapmayı planlıyor?”

“KİMSE HUKUKTAN ÜSTÜN DEĞİLDİR”

“Bizlerle varsa bu konudaki B planını da paylaşması lazım. Hiç kimse kendisini hukukun üstünde görme sarhoşluğuna kapılmasın. Bu konu, stat esnafımızı ilgilendirdiği kadar Bergamalıları da ilgilendiriyor. Kentin orta yerinde önce yıkılmış sonra Mahkeme Kararı ile durdurulmuş bir proje Bergamalılara reva görülemez”

“BU İSRAFA HEP BERABER DUR DEMELİYİZ”

“Bir diğer konu ise, kent merkezimizde tadilatı hepimizin paraları ile daha 2 yıl evvel tamamlanan Kapalı Spor Salonu'nun da yıkılmak istenmesidir. Yazıktır, günahtır. Vatandaşın parasını bu şekilde çarçur etmeye kimsenin hakkı yok. Bir kent meydanı tasarlayıp, spor üniteleri de bu alana yerleştiriyorsunuz madem, hâlihazırda ki Kapalı Spor Salonu'nu yıkmak ne demek oluyor. Bütün Belediyeler kentlerine tesis kazandırma yarışında iken bizimki elimizde hazır kullanılan spor salonunu yıkıyor. Hem de yeni tadilat olmuş iken. Bu şekilde bir öngörüsüzlüğü anlayabilmek mümkün değil. Çocuklarımıza, gençlerimize daha çok spor alanları yaratmak icap ederken elimizdeki Kapalı Spor Salonunu yıkmak gibi izansızlığı ben anlamakta güçlük çekiyorum” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.