Ajans Bakırçay

Bergama'da eşini katleden sanığa 40 yıl hapis istendi!

GÜNDEM

Bergama'da eşi Saime Üzüm'ü bıçaklayarak katledip 9 ve 5 yaşındaki çocuklarını yaralayan Baykent Üzüm için ağırlaştırılmış müebbet ve 40 yıl hapis cezası istendi.

İzmir'in Bergama ilçesinde eşi Saime Üzüm'ü (40) bıçaklayarak katledip çocukları H.F.Ü (9) ve Z.Ü.'yü (5) yaralayan tutuklu sanık Baykent Üzüm (42) için ağırlaştırılmış müebbet ve 40 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

DHA'nın aktardığına göre kadın cinayeti geçen yıl 11 Şubat'ta sabah saatlerinde Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde evde yaşandı. Baykent Üzüm, bıçakla eşi Saime Üzüm'ü katledip, çocuklarını yaraladı. Ardından da suç aletiyle intihar girişiminde bulundu.

Komşuların ihbarıyla olay yerine polis ve sağlık ekipleri geldi. Yaralanan iki çocuk ile katil Baykent Üzüm, Bergama Necla-Mithat Öztüre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumları ağır olan çocuklar, ilk müdahalenin ardından Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi.

Hayatını kaybeden Saime Üzüm toprağa verilirken, tedavileri tamamlanan fail ve çocuklar taburcu edildi.

Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Baykent Üzüm tutuklandı. Fail Üzüm, ifadesine eşinin yemeklerine çamaşır suyu kattığını iddia edip pişman olduğunu öne sürdü.

Yaralanan çocukların ifadeleri de iddianamede yer aldı. H.F.Ü., "Annem kahvaltı hazırlıyordu. Babam montunun cebinden bıçak çıkardı. Bize saldırıp 'Hepinizi öldüreceğim' diyordu. O sırada kardeşim Z.Ü. odasında oynuyordu. Annem bahçeye doğru kaçarken bize 'Kaçın' diye bağırdı. Babam sonra kardeşimle beni de bıçakla yaraladı" dedi.

CEZAİ EHLİYETİ TAM

İddianamede İstanbul Adli Tıp Kurumu İhtisas Dairesinden ve Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinden alınan raporlar da yer aldı.

İstanbul Adli Tıp Kurumu İhtisas Dairesinden gelen raporda, failin kanında ve idrarında çamaşır suyuna rastlanmadı.

Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nden alınan raporda ise cezai ehliyetinin tam olduğu belirtildi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET VE 40 YIL HAPİS CEZASI İSTENDİ

İddianamede fail Baykent Üzüm için "eşi kasten öldürmek" ve iki çocuk için ayrı ayrı "çocuk ve kendini savunamayacak durumda olan altsoyu öldürmeye teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve 40 yıl hapis cezası talep edildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.