Ajans Bakırçay

Bergama'da cinsel istismar davası ertelendi!

GÜNDEM

Bergama’da, annenin arkadaşı tarafından istismara uğradığı iddiasıyla görülen dava ertelendi.

Bergama’ya tatil için gelen A.O ve E.O çiftçinin 11 yaşındaki erkek çocuklarının, annenin arkadaşı H.T tarafından cinsel istismara uğradığı iddiasıyla açılan davanın ilk celsesi görüldü.

Bergama Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya Saadet Öğretmen Çocuk İstismarını Önleme Derneği (UCİM) ile Bergama İlgili Babalar Derneği üyeleri destek verdi. Adliye Sarayı önünde "Çocuklar konuşacak UCİM yanlarında olacak" ve "Çocuk istismarı önlenebilir sen de destek ol" yazılı pankart açıldı. Mahkeme tanıkların dinlenmesi ve talimatla alınan mağdur ifadesinin dosyaya konulması için 27 Nisan tarihine ertelendi. 

Duruşma sonunda UCİM’in davaya müdahil olma teklifinin reddedilmesine tepki gösteren Avukat Olgu Altuğ; “Bugün Bergama’da UCİM Derneği olarak, çocuğun cinsel istismarı ile ilgili olarak açılan davanın ilk celsesine katıldık. Üzülerek belirtmek isterim ki derneğimizin katılma talebi bu aşamada reddedildi. Saadet Öğretmen Çocuk İstismarını Önleme Derneği tamamen bu amaçla kurulmuş bir dernektir. İlgili karara itiraz edeceğiz. Aynı zamanda sanığın eğitmen statüsünde olması, 7’den 70’e her türlü kesime hitap etmesi ve dans okulu sahibi olması nedeniyle yargılanmanın tutuklu olarak yapılmasını bir tedbir olarak gördük. Ancak tutuklama talebimiz reddedildi. Duruşma ileri tarihe ertelendi” dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.