Ajans Bakırçay

Bergama'da, bir veli müdür yardımcısına saldırdı! Olay protesto edildi

GÜNDEM

Bergama’da disiplin cezası alan bir öğrencinin velisi, okulun müdür yardımcısı Müyesser Erdemir Kılıç’a odasında saldırıda bulundu. Yaşanan şiddet öğretmenler tarafından protesto edildi.

Bergama’da 13 Nisan Anadolu Lisesi’nde disiplin cezası alan bir öğrencinin velisi, okulun müdür yardımcısı Müyesser Erdemir Kılıç’a odasında saldırıda bulundu. Saldırıya uğrayan Kılıç olaydan yara almadan kurtulurken, yaşanan şiddet öğretmenler tarafından protesto edildi.

Edinilen bilgiye göre, 13 Nisan Anadolu Lisesi’nde birkaç öğrenci disiplin cezası aldı. Bunun üzerine geçtiğimiz Çarşamba günü öğrencilerden birinin velisi olan T.K. okula gelerek Müdür Yardımcısı Müyesser Erdemir Kılıç’a hakaret edip, fiili saldırıda bulunarak makam odasını tahrip etti.

ADLİ SUÇUN CEZASI BİR AN ÖNCE VERİLMELİ

Olaydan yara almadan kurtulan Müdür Yardımcısı Müyesser Erdemir Kılıç’ın yaşadığı şiddet tepkilere neden oldu. Eğitim-Sen, Türk Eğitim-Sen, Eğitim Bir-Sen, Eğitim-İş ve Bergama’daki öğretmenler yaşananları basın açıklamasıyla protesto etti. Basın açıklamasında, velinin okula girmesi yasaklanması, öğrencinin başka bir yakını veli olarak tayin edilmesi ve adli suçun cezasının bir an önce verilmesi istendi.

YAPILAN SALDIRI BASIN AÇIKLAMASI İLE KINANDI

Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yapılan basın açıklaması 13 Nisan Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Yasemin Aktaş tarafından okundu. Açıklamada; “Son zamanlarda eğitim çalışanlarına yönelik şiddet olayları artmıştır. Ne yazık ki bu şiddet olayları sıradan hale gelmiştir. ‘Eti senin kemiği benim’ diyen bir anlayış gitti, yerine okul basıp eğitimi engelleyen, şiddete başvuran bir anlayış geldi. Eğitimcilerin toplum nazarındaki saygınlığını ve itibarını bilerek yerle bir eden yetkililer bu saldırıların gerçek failleridir. Okulların öğretmene şiddet haberleri ile sürekli anılır hale gelmesinde başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere tüm milli eğitim yöneticilerinin sorumluluğu bulunmaktadır” denildi.

Saldırıya uğrayan Müdür Yardımcısı Müyesser Erdemir Kılıç’ında katıldığı basın açıklamasında ayrıca; “Kurumlarımızın kuralları vardır. Okullarımızın da kuralları vardır. Ve okullarımızda disiplin kurulları vardır. Disiplin kurullarının verdiği kararlara saygı duymak medeni insan olmanın gereğidir. İlçemiz 13 Nisan Anadolu Lisesinde birkaç öğrencimiz disiplin cezası almıştır. Öğrencilerden birinin velisi olan T.K. okula gelerek verilen bu disiplin cezasına yasal yollardan itiraz etme yolunu tercih etmek yerine savunmasız durumdaki okul müdür yardımcısı Müyesser Erdemir Kılıç’a hakaret etmiş, fiili saldırıda bulunmuş, makam odasını darmadağın etmiştir. Oda cam kırıklarıyla dolmuş, buna rağmen Müyesser Hoca’mız olaydan şans eseri, çok şükür ki, yara almadan kurtulmuştur”

BİZLER ÖLDÜKTEN SONRA MI TEDBİR ALINACAK?

“2019'da Ceren Damar Şenel odasında tabancayla vurulduktan sonra bıçaklanarak öldürüldü, yine 2019’da Gebze’de Müdür Başyardımcısı Necmeddin Kuyucu odasında bıçaklanarak öldürüldü, 2017’de İzmir'de Okul Müdürü Ayhan Kökmen pompalı tüfekle öldürüldü, 2012’de İzmir Karabağlar’da Rabia Sevilay Durukan derste bıçaklanarak öldürüldü. Daha nicelerini burada sayabiliriz. Bizler öldükten sonra mı tedbir alınacak? Ne tedbir alması? Tedbir alınsaydı bu ölümler yaşanır mıydı? Benzer bir olayın Bergama’mızda yaşanmasını asla istemiyoruz. Yetkilileri göreve çağırıyoruz: Öncelikle bu velinin okula girmesi yasaklanmalı. Öğrencinin başka bir yakını veli olarak tayin edilmelidir. Ayrıca işlediği adli suçun cezası bir an önce verilmelidir”

“Bırakın işimizi yapalım. Bizleri, mesleğimizi nasıl yapacağımız konusunda yönlendirmeye çalışmayın. Bizim yönlendirmeye ihtiyacımız yok. Bırakın görevimizi insan gibi yapalım. Şunu da özellikle belirtmek isterim ki bizler okullarımızdaki öğrencilerimizi en az veliler kadar seviyoruz. Bizler işimizi yapmaya devam edeceğiz”

ŞİDDETLE KINIYORUZ

“Biz okullarımızdaki bu tür olayları şiddetle kınıyoruz, protesto ediyoruz. Bu ve benzeri olaylarla ilgili olarak sonuna kadar mücadele edeceğiz. Öğretmene uzanan ellerin kırılmasını istiyoruz. Okullarımızda güvenlik görevlisi yok. Okullarımızdaki güvenlik sorunu bir an önce çözülmelidir. Milli Eğitim Bakanlığını personeline sahip çıkmaya, okullarda güvenlik tedbirleri almaya davet ediyoruz. Başöğretmenimiz Atatürk yüz yıl öncesinden seslenmiş. Lütfen şu söze kulak verir misiniz: ‘Unutmayınız ki cumhurbaşkanı bile sınıfta öğretmenden sonra gelir’.”

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.