Ajans Bakırçay

Bergama'da BERTO ile KEAK arasında hayat kurtaran protokol!

GÜNDEM

Belediyeler ilgisiz kaldı, Bergama Ticaret Odası destek verdi. İmzalanan protokolün önemine değinen KEAK Başkanı Ajlan Alpay; "Afetlerde ve acil durumlarda resmi ekiplerin zamanında müdahalesinde gecikmeler olduğunda, sivil toplum örgütlerinin ve eğitimli bireylerin hızlı desteği can ve mal kayıplarının önlenmesinde büyük önem taşıyor" dedi.

Bergama Ticaret Odası (BERTO) ile Kuzey Ege Arama Kurtarma Derneği (KEAK) arasında afet, acil durum ve ilk yardım protokolü imzalandı. 

KEAK Başkanı Ajlan Alpay imza altına alınan protokolün önemine vurgu yaparak; "Afetlerde ve acil durumlarda resmi ekiplerin zamanında müdahalesinde gecikmeler olduğunda, sivil toplum örgütlerinin ve eğitimli bireylerin hızlı desteği can ve mal kayıplarının önlenmesinde büyük önem taşıyor" dedi.

Bergama Ticaret Odası Başkanı Fikret Ürper, Genel Sekreter Gülay Koç, Yönetim Kurulu Üyesi Tahir Erdoğan ve Kuzey Ege Arama Kurtarma Derneği Başkanı Ajlan Alpay’ın imzaladığı protokol kapsamında, derneğin eğitim faaliyetlerine kurum olarak destek sağlanmasına çalışılacağı ifade edildi.

DESTEĞE İHTİYACIMIZ VAR

Bergama Ticaret Odası’nın desteğinden dolayı mutlu olduklarını ve onur duyduklarını ifade eden Kuzey Ege Arama Kurtarma Derneği Başkanı Ajlan Alpay, Tire Belediyesi ile Tire Arama Kurtarma Derneği işbirliğini en yeni örnek olarak gösterdi. Alpay; “İzmir ve İstanbul başta olmak üzere yerel yönetim/STK iş birliği haberlerini takip ediyoruz. Yerel yöneticilerimizin sesimizi duyup destek olmalarını talep ediyoruz. Çünkü KEAK toplum yararına çalışan ve desteğe ihtiyaç duyan bir yapıdır” dedi.

DOĞRU MÜDAHALE HAYAT KURTARIR

Afetlerde, kazalarda, yangınlarda ve ilk yardım gerektiğinde zamanında uygulanacak doğru ilk müdahalenin hayat kurtardığını paylaşan Dernek Başkanı Alpay; “Toplum olarak iyi niyetli ve yardım seven insanlarız. Ancak yetersiz veya yanlış bilgiler; yaralı veya mağdur kişiye istemeden zarar verilebiliyor. Bergama Ticaret Odası’nın desteğiyle öncelikle ev hanımları, çocuklar ve gençlere yönelik ücretsiz bilinçlendirme eğitimleri düzenleyeceğiz. Önceliğimiz ev kadınlarında çünkü çoğunlukla ev işleri haricinde çocukların, yaşlı ve engelli aile bireylerini büyük özveriyle bakımını sağlıyorlar” ifadelerini kullandı.

BÖLGEDE TEK

Bergama, Dikili ve Kınık ilçelerinde, Kuzey Ege Arama Kurtarma Derneği’nin acil durumlarda müdahale edebilecek tek sivil toplum örgütü olduğunu ifade eden KEAK Başkanı Alpay, yeni üyelere ihtiyaç olduğunu belirterek Bergama’da duyarlı vatandaşları Kuzey Ege Arama Kurtarma Derneğine davet etti. Gönüllü çalışmalara destek olmak isteyen Bergama halkının, dernek yönetimine Facebook sayfasından ulaşılabileceğini söyledi.

BELEDİYELER İLGİSİZ KALDI

Bergama, Dikili ve Kınık Belediye yönetimleri ile görüştüklerini ve destek taleplerini bildirdiklerini söyleyen Alpay, yerel yönetimlerden cevap alamadıklarını bildirdi. Afet ve Acil durumlara yönelik olarak yerel yönetimlerin görev ve sorumlulukları olduğunu ancak bu konuda yeterli çalışmanın olmadığını, derneğe bölgede sadece Bergama Ticaret Odasının destek olduğunu ifade etti.

2021 yılının Cumhurbaşkanlığı kararı ile Afet Eğitim Yılı olarak belirlendiğini ve devletin bu amaçla faaliyetler düzenlediğini belirten Alpay; “Kuzey Ege Arama Kurtarma Derneği’nin, İzmir AFAD ve Büyükşehir İtfaiyesi ile faaliyetlerimiz devam ediyor. Afetlerde ve acil durumlarda resmi ekiplerin zamanında müdahalesinde gecikmeler olduğunda, sivil toplum örgütlerinin ve eğitimli bireylerin hızlı desteği can ve mal kayıplarının önlenmesinde büyük önem taşıyor. İzmir Depremi’nde afet ve acil durumlarına yönelik eksikliğimizi gördük. Her şeyi devletten beklemek yerine güvenliğimiz için acil durum ve ilk yardım eğitimlerini toplumda her kişinin iyi bilmesi gerekiyor” dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.