Ajans Bakırçay

Bergama'da AKP, kültürel mirası yok saydı!

GÜNDEM

AKP Bergama İlçe Başkanlığı tarafından Bergama Asklepionunda bulunan antik tiyatroda organize edilen 'İzmir Gençlik Buluşması'nda tarih yok sayıldı. Etkinlik sırasında tarihi ören yerinde meşale yakıldı. Ayrıca salgın nedeniyle uyulması gereken mesafe ve maske kurallarına uyulmadı.

UNESCO'nun 999'uncu, Türkiye'nin 13'üncü ve İzmir'in ise ilk Dünya Mirası Bergama'daki binlerce yıllık tarihi alanda kurallar yok sayılarak, AKP'li gençlerin meşaleli gösterisine sahne oldu. Ayrıca salgın nedeniyle uyulması gereken mesafe ve maske kurallarına uyulmadı. Görevi kültürel mirası korumakla yükümlü belediye başkanı ise meşaleler yanarken sadece izledi.

Binlerce yıllık kültür varlıklarını 'bakım' adı altında yandaş firmalara teslim ederek restorasyon skandallarına imza atan AKP, Gençlik Kolları ile benzer bir olaya imza attı. Bu sefer binlerce yıllık Asklepion ören yerinde meşale yakıldı.

AKP Bergama İlçe Başkanlığı tarafından sağlık merkezi Asklepion ören yerinde organize edilen 'İzmir Gençlik Buluşması' skandal görüntülere sahne oldu. AKP'li Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu'nun da katıldığı etkinlikte tarihi mekanda meşale yakıldı. Kültürel mirasın yok sayıldığı etkinlik tepkiye neden oldu.

MÜDAHALE ETMEDİLER

Bergamalı'nın zarar gelmesin diye gözü gibi sakındığı tarihi mekandaki gençlere; Bergama'nın AKP'li belediye başkanı Hakan Koştu'nun yanı sıra AKP İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Kınık Belediye Başkanı Dr.Sadık Doğruer ve AKP Bergama İlçe Başkanı Sebahattin Güzel'in de müdahale etmemesi dikkat çekti.

Programa, AKP İzmir Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ, AKP İzmir Gençlik Kolları Başkanı Recep Tayyip Taslak ile MKYK ve partinin gençlik kolları üyeleri de katıldı.

MASKE, MESAFE KURALINA UYULMADI

Ayrıca salgın nedeniyle uyulması gereken mesafe ve maske kurallarına uyulmadı. Alanda bulunan gençlerin yanısıra Bergama'nın AKP'li belediye başkanı Hakan Koştu, AKP İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Kınık Belediye Başkanı Dr.Sadık Doğruer ve AKP Bergama İlçe Başkanı Sebahattin Güzel'in de maske takmadığı görüldü.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.