Ajans Bakırçay

Bergama: "Bilime, barışa, özgürlüğe bakacağız"

GÜNDEM

Bergama Demokrasi Platformu, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine yönelik gözaltıları protesto etti. Açıklamada öğrencilerin derhal serbest bırakılması gerektiği ifade edildi.

Bergama Demokrasi Platformu, Boğaziçi Üniversitesi'nde kayyum rektöre yönelik eylemlere yapılan sert müdahaleleri protesto etti. Bergama Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan açıklamada, Boğaziçi öğrencilerinin yanlarında oldukları vurgulandı.

Dini hassasiyetler bahane edilerek ifade özgürlüklerinin kısıtlanmasının ve insanların yaşam tarzları üzerinden hedef gösterilmesinin kabul edilemeyeceği belirtilen açıklamada, "Kayyum rektör önceleri kendisinin öğrencilerin yanında yer alacağını söylemesine rağmen gün geçtikçe gerçek yüzünü ortaya çıkarmıştır. Pazartesi günü öğrencilere yönelik linç kampanyasına katılmış üniversiteye polis çağırmış, öğrencileri gözaltına aldırtmış ve rektörlük makamına yakışmadığını bir kez daha göstermiştir” denildi.

ÖĞRENCİLERİMİZ DERHAL SERBEST BIRAKILMALI

Melih Bulu’nun derhal istifa etmesi gerektiği vurgulanan açıklamada, “Ülkemizin en başarılı öğrencilerinin tercih ettiği Boğaziçi Üniversitesi’nde uygulanan ablukayı kabul etmiyoruz. Bu abluka dağıtılacaktır. Üniversite öğrencilerine yapılan gözaltıları ve kapılarına vurulan kelepçeyi kabul etmiyoruz. Kampüse polis yığarak üniversite yönetmeye çalışan kayyumları üniversitelerimizde görmek istemiyoruz. Tutuklanan ve gözaltına alınan öğrencilerimiz derhal serbest bırakılmalı ve ev hapsi uygulamalarına son verilmelidir” 

YANLARINDAYIZ

“Demokrasiden barıştan emekten insanlık ve insan haklarından yana olan herkesi başta Boğaziçi Üniversitesi olmak üzere tüm üniversitelere ve gençlerimize sahip çıkmaya çağırıyoruz. Boğaziçi üniversitesi öğrencileri akademisyenleri ve emekçilerinin bu saldırılar karşısında boyun eğmeyeceğini biliyoruz. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Bergama Demokrasi Platformu olarak bir kez daha onların yanında olduğumuzu ilan ediyoruz. Diyoruz ki: göğe bakacağız, yıldızlara bakacağız, güneşe bakacağız geleceğe bakacağız, aydınlığa bakacağız, bilime bakacağız, barışa bakacağız, özgürlüğe bakacağız, kardeşliğe bakacağız, adalete bakacağız ama asla aşağı bakmayacağız! Bu abluka dağılacak” sözlerine yer verildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.