Ajans Bakırçay

Bergama Belediyesi’ne mevzuata aykırı Hukuk Müdürü!

GÜNDEM

Bergama Belediyesi resmi web sitesinde Hukuk Müdürü olarak, belediye çalışanı ve memuru olmayan bir avukatı gösterdi.

Bergama Belediyesi resmi web sitesinde Hukuk Müdürü olarak, belediye çalışanı ve memuru olmayan bir avukatı gösterdi. Bu duruma İyi Parti Meclis Üyesi Olgu Altuğ Kemaller; "Bu değişikliği yapanların belediyeciliği ve mevzuatı bilmediği ortada" dedi.

Ajans Bakırçay’ın dün yayınlanan “Avukatların işine son veren Koştu, 'Avukatlar Günü’nü kutladı” haberinde; Sosyal medya hesaplarından 5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutlayan Bergama'nın AKP'li belediye başkanı Hakan Koştu'ya, İyi Parti Meclis Üyesi Avukat Olgu Altuğ Kemaller tepki göstermişti. Haberde yer alan bir başka detay ise Aralık ayı sonunda sözleşmesi feshedilerek işten çıkarılan Hukuk Müdürü Serdar Sinan’ın, belediyenin resmi web sayfasında halen ‘Hukuk Müdürü’ olarak görünmesiydi. Bugün ise sitede Hukuk Müdürü Avukat Alperen Şen olarak değiştirildi. İyi Parti Meclis Üyesi Olgu Altuğ Kemaller ise yapılan değişikliğin mevzuata, hukuka aykırı olduğunu söyledi.

BELEDİYE ÇALIŞANI DEĞİL, MEMURU DEĞİL

İyi Parti Meclis Üyesi Olgu Altuğ Kemaller; ”4 Ay önce işten çıkarılan Avukat Serdar Sinan, belediyenin organizasyon şemasında halen Hukuk İşleri Müdürü olarak görülüyordu. Bugün sabahın erken saatlerinde Bergama Belediyesi web sayfasında organizasyon şemasında değişiklik yapılmış. Hukuk İşleri Müdürü Avukat Alperen Şen olarak yazılmış. Bu değişik kimin onayı yada kararıyla yapıldığını bilmiyorum. Ama bu değişikliği yapanların belediyeciliği ve mevzuatı bilmediği ortada. Av. Alperen Şen Bergama Belediyesin’de çalışan değil, memur değil. Nasıl oluyor da belediyede çalışmayan ve serbest avukat olan birisi belediyenin Hukuk İşleri Müdürü olabiliyor? Tecrübeli ve liyakat sahibi hukukçuların işine son vermiş bir belediyede dileriz böyle hatalar sürmez.

ANAYASAYA AYKIRI

Kemaller ayrıca; “Avukat Alperen Şen ile ‘Doğrudan temin yoluyla avukatlık hizmet alımına sözleşmesi’ yapılmıştı. Anayasa’nın 128 ve 657 sayılı devlet memurları kanununun 4’üncü madderinde özetle ‘İdare işini devlet personeli eliyle görmeli’ denir. Yani yapılan işlem bu ilkeye aykırıdır. Olmasi gereken o göreve bir başka birimdeki memur bürokratın vekaleten atanmasıdır” dedi.

NE OLMUŞTU?

Belediye Başkanı Hakan Koştu, Hukuk İşleri Müdürülüğündeki iş yoğunluğunu göstererek boşta olan 3'üncü sözleşmeli avukat kadrosuna 1 Haziran 2019 günü Belediye Meclisinde muhalefetin şerhine rağmen oy çokluğu ile Bergama AKP Seçim işlerinden sorumlu olan avukat ile ‘dışarıdan hizmet alımı’ olarak işe almıştı. Koştu, 31 Aralık 2019 günü biri hukuk müdürü olan ve çevreci kişilikleriyle bilinen tecrübeli 2 avukatın işine hiçbir gerekçe göstermeyerek son vermişti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.