Ajans Bakırçay

Bergama Belediyesi'nde bilim insanı şantiyeye sürüldü!

GÜNDEM

Bergama Belediyesi UNESCO Dünya Mirası Ofisi’nde görev yapan Arkeolog Bülent Türkmen, Fen İşleri Müdürlüğü Bayındırlık Şantiyesi ‘yol bakım işlerine’ görevlendirildi.

Sürgün, mobbing, işten çıkartmalarla gündeme gelen Bergama Belediyesi’nde, UNESCO Dünya Mirası Ofisi’nde görev yapan Arkeolog Bülent Türkmen, Fen İşleri Müdürlüğü Bayındırlık Şantiyesi ‘yol bakım işlerine’ görevlendirildi.

ÇALIŞMALARIYLA ÖRNEK OLDU

Bergama'nın Dünya Kültür Mirası Listesine girme sürecinden, Allionai Kazıları’na kadar Bergama’nın tarihi, kültürel ve turistik açıdan gelişimine unutulmaz katkılar koyan bilim insanı Arkeolog Bülent Türkmen, Fen İşleri Müdürlüğü Bayındırlık Şantiyesine görevlendirildi. Türkiye’nin birçok yerinde söyleşi ve konferanslara davet edilerek UNESCO konusunda deneyimlerinden yararlanılan, Bergama’da ki okullarda öğrencilere seminerler veren ve Bergama’nın defalarca ‘Tarihe Saygı Ödülü’ almasını sağlayan Türkmen, Kültür Mirası Listesi’ne girmeye çalışan kentlerle de çalışmalar sürdürüyordu.

Foto: UNESCO Heyeti'nde

Bergama’ya birçok akademik yayının kazandırılmasında ve UNESCO Kültür Mirası Ofisi’nin oluşturulmasında da büyük emekleri olan Arkeolog Bülent Türkmen’in şantiyede ‘yol bakım işlerine’ görevlendirilmesine Bergama’da ki demokrasi güçlerinin yanı sıra çevre ilçelerden ve İzmir’den de büyük tepki gösterildi.

BASIN AÇIKLAMASI

Aynı zamanda KESK'e bağlı Tüm-Bel-Sen İzmir 2 No’lu Şube Yönetim Kurulu Üyesi ve Bergama Belediyesinde iş yeri temsilcisi olan Arkeolog Bülent Türkmen’in görev yeri değişikliği ile ilgili 15 Mayıs Cuma günü saat 12.30’da basın açıklaması yapılacağı öğrenildi.

İLK DEĞİL

Bergama’nın AKP’li belediye başkanı Hakan Koştu 2019 yerel seçimlerinin ardından göreve gelir gelmez ilk olarak çalışanlarına sendika değiştirme baskısı yaptığı, kütüphane çalışanını temizlik deposuna, gazeteci ve sosyoloğu otoparka sürdüğü gibi iddialarla basında yer almış, son olarak ta belediye çalışanı Bergamalı 3 kadın işçiyi kış ortasında işten atarak tepki toplamıştı.

Koştu, ayrıca Covid-19 salgını nedeniyle İç İşleri Bakanlığınca yayınlanan genelgeye uymadığı ve kronik hastalığı olan işçilerin idari izinli sayılmaması, belediye çalışanlarına zorunlu izin kullandırılması iddialarıyla ilgili eleştirilere hedef olmuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.