Ajans Bakırçay

Bergama Belediyesi'nin kayıp kepçesi bulundu!

GÜNDEM

Seklik Köyü'nde atıl bırakılan iş makinesini tesadüfen bulan Bergama Belediyesi İYİ Parti Meclis Üyesi Olgu Altuğ, iş makinesi operatörü yerine ihtiyaç olmamasına rağmen partililerin işe alındığını, vatandaşın işinin çözülmediğini ve kamunun da zarara uğratıldığını söyledi.

İYİ Parti Meclis Üyesi Avukat Olgu Altuğ ziyaret ettiği Seklik Köyü’nde yaklaşık 2 aydır atıl bırakılan belediye iş makinesinin çalıştırılmayarak kamu zararı yaratıldığını ileri sürdü.

Altuğ ayrıca; Belediyede iş makinesi operatörü eksikliği olmasına rağmen AKP’nin kadın kolları başkanı, gençlik kolları başkanı gibi partililerin işe alınarak vatandaşların işlerinin yapılmadığını söyledi.

Seklik Köyünde yaşayan bir vatandaş, hayvan ahırına giden yolun açılması için Bergama Belediye Başkanlığı’na bir dilekçe yazdı. Vatandaşın talebi üzerine tepelik alanda bulunan ahıra yol açılması için bir kepçe gönderildi. Ancak Bergama Belediyesi’ne ait kepçe "operatör yok" denilerek burada bırakıldı. Konuyu tesadüfen öğrenen ve iş makinesinin yaklaşık 2 aydır burada atıl bir şekilde durduğunu ifade eden İYİ Parti Meclis Üyesi Olgu Altuğ, en küçük işte bile kamu kaynaklarının zarara uğratıldığını öne sürerek durumu meclis gündemine taşıdı.

OPERATÖR YOK DENİLDİ

Vatandaşın parasını en ufak bir işte bile çarçur edilmesine müsaade etmeyeceklerini ifade eden Altuğ konuyla ilgili olarak; “2 hafta önce Seklik Köyü’ne yaptığımız ziyarette bir vatandaşımızın büyükbaş hayvanları ile birlikte gayri sıhhi biçimde evinde yaşadığını gördük. Kendisi ile görüşmemizde, Bergama Belediyesine ait kepçenin vatandaşımızın yazılı talebi üzerine tepelik alanda bulunan ve hayvan ahırına giden yolun açılması işinde çalışmak üzere Seklik Köyüne gönderildiğini ve yaklaşık 2 aydır ‘operatörü yok’ denilerek çalıştırılmadığını öğrendik. İş makinesi çalıştırılmadığı gibi geri götürülmeyerek atıl bir vaziyette bırakılmış. Hâlbuki öğrendiğimize göre köyde operatörde varmış. Ücreti ödenerek vatandaşın işi hemen halledilebilirdi” dedi.

BELEDİYE ZARARA UĞRATILIYOR

Konuyu meclise taşıyan Altuğ, meclis başkan vekili Aşkın Uyar’ın ‘Belediyede bulunan operatör sayısının yetersizliği nedeniyle kepçenin köyde kaldığını’ ifade ederek durumu doğruladığını da söyledi. Altuğ; “Bugün piyasada yaptığımız araştırmada bir kepçenin günlük maliyeti 600 liradır. Bir operatörün günlük maliyeti ise 150 liradır. Bu kepçe en az 60 gündür hiç çalışmadan bu köyümüzde boşu boşuna bekliyor. Piyasadan bir operatöre 150 lira verip işi yaptırmak varken eleman eksikliği bahane gösterilerek belediyemiz zarara uğratılıyor” dedi.

İHTİYAÇ OLMAMASINA RAĞMEN PARTİLİLER İŞE ALINIYOR

Altuğ ayrıca; “Kadın kolları başkanı, gençlik kolları başkanı, eski ilçe başkanlarının çocukları gibi çeşitli partililer, hem siyasi çalışmalarını mesai saatleri içinde yapıp, hem de belediyede istihdam ediliyor. Ama 'belediyede personel yok' diyerek hem vatandaşın işini çözmüyor hem de belediyeye ait iş makinasının boşu boşuna aylarca çalışmadan yatmasına göz yumuluyor. Bu açıkça kamu zararıdır, iş bilmezliktir. Geçtiğimiz günlerde Madra’da çıkan yangını söndürmek için çevre illerden iş makinesi talebinde bulunulmuştur. Belediyeyi ve kaynaklarını böyle gayri ciddi biçimde yönetemezsiniz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (1)

Ziynet Berktas 4 Yıl Önce

Başarılar diliyorum ve sizi tebrikler ediyorum

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.