Ajans Bakırçay

Bergama Belediyesi'nin açıklamasına esnaftan sert yanıt!

GÜNDEM

Bergama Belediyesi’nin sosyal medya üzerinden yayınladığı ‘provokatif, yalan, ucuz siyaset’ açıklamasına stat esnafından yanıt geldi.

Bergama Belediyesi’nin AKP’li yönetimi, kış ortasında elektriğini kestirdiği stat esnafının gösterdiği tepkiye karşı yapılan açıklama ve paylaşımları, ‘provokatif, yalan, ucuz siyaset’ olarak nitelendiren açıklama yayınladı. Yapılan açıklama stat esnafından aynı sertlikle yanıt buldu.

Millet Bahçesi yapılacağı gerekçesi ile tek katlı stat dükkânlarını daha önce depreme dayanıksız diyerek ‘riskli yapı’ olarak gösteren ve elektriklerini kesen belediye yönetiminin yaptığı açıklamaya stat esnafından yanıt geldi. Bergama Belediyesi’nin sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamanın altına vatandaşlarda yazdıkları yorumlarla tepki gösterdi.

"BERGAMA TARİHİNDE İLK"

Stat esnafı tarafından yapılan açıklamada belediye başkanı Hakan koştu'nun medyada servis ettiği açıklamaların doğru olmadığına yer verildi. Açıklamada; "Bergama tarihinde hiç bir belediye başkanı, polis ve zabıta zoru ile esnafın elektriğini kestirmemiştir. Kendisini hakka ve hukuka saygılı olmaya davet ediyoruz" denildi.

Stat esnafı tarafından yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

“Bergama Kamuoyuna;

Bergama Belediye Başkanı Sayın Hakan Koştu’nun medyaya servis ettiği açıklamalarının herhangi bir doğruluğu yoktur. Sayın başkanın Millet Bahçesinde ,esnafa dükkan yoktur; bizlere dükkan verilmeyecektir, dükkanların yıkılması halinde yer de gösterilmemiştir. Açtığımız davalar devam etmektedir ve halen devam eden dört adet yürütmeyi durdurma kararı vardır, dükkanlarda keşif yapılmasına karar verilmiş ve kararlar belediyeye tebliğ edilmiştir. Sayın Hakan Koştu, idari işlemin hukuka aykırılığının tesbiti ve iptali halinde mahkeme kararını uygulamak ve hukuka uygun hareket etmek zorundadır. Bu sebeple hiç bir yıkılma riski taşımayan, 40 yıldır içinde ekmeğimizi kazandığımız ve şehirdeki bir çok binadan sağlam olan tek katlı dükkanlarımızı yıkmak için deprem riski olduğu gibi kimsenin inanmadığı bir gerekçeye sığınmıştır.

Kış ortasında bizleri dükkanlarımızdan çıkarmak için önce elektriklerimizi kestiren Sayın başkana karşı hukuki mücadelemiz devam edecektir .Hak elbetteki yerini bulacak ve kış ortasında 100 esnafı zorla dükkanlarından çıkarıp işsiz,aşsız bırakma çabaları sonuçsuz kalacaktır .Bergama tarihinde hiç bir belediye başkanı,polis ve zabıta zoru ile esnafın elektriğini kestirmemiştir .Kendisini hakka ve hukuka saygılı olmaya davet ediyoruz.Halkımız esnafının uğradığı bu büyük haksızlığı görmektedir.Kimse halktan ve hukuktan büyük değildir.

BERGAMA STAD ESNAFLARI”

BERGAMA BELEDİYESİ'NİN AÇIKLAMASI

PROVOKATİF AÇIKLAMASINA TEPKİ YAĞDI!

Bergama Belediyesi tarafından yayınlanan "Kamuoyu Duyurusu" başlıklı açıklamaya vatandaşlar tarafından da tepki yağdı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.