Ajans Bakırçay

Bergama Belediyesi'ne kamulaştırma tepkisi!

GÜNDEM

Kadir Hande Özçifçi: “Değer kazanacak yerleri işgal etme çabasında olan sizlere sesleniyorum. O dairelerde siz oturun. Bu millet salak değil. Üç kuruşluk daireyi verip kurtulacağınızı sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Birde utanmadan mağdur etmedik diyorlar. Birazcık Allah korkusu yok sizde”

İzmir’in Bergama İlçesi’nde, Selinos Kanalı Restorasyonu ve Islahı Projesi nedeniyle acele kamulaştırma kararıyla karşı karşıya kalan vatandaşlar Bergama Belediyesi’nin paylaşımına tepki gösterdi.

Selinos Kanalı Restorasyonu ve Islahı Projesi kapsamında aldıkları kamulaştırma haberiyle yaşamları kabusa dönen yöre halkı, Bergama Belediyesi’nin “Selinos kamulaştırmalarına TOKİ müjdesi” başlıklı haberine isyan etti. Vatandaşlar daha önce Cumhurbaşkanlığı kararı ile 134 adet parsel için acil alınan kamulaştırma kararı karşısında yargıya başvurmuşlar, yapılan basın açıklamasında ise evlerini terk etmeyeceklerini açıklamışlardı.

TARİHİ EVLER YERİNE, 2+1 DAİRELER

Söz konusu kararın Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından, tarihi ev ve dükkânlarını bırakmak istemeyen vatandaşlar şimdide Bergama Belediyesi tarafından paylaşılan; “Selinos Antik Kanal Restorasyon ve Islah Projesi kapsamında kamulaştırma yapılan evler için hak sahiplerine TOKİ 1. Etap’dan 2+1 konut verilecek” ifadelerine tepki gösterdi.

KOŞTU’YA TEŞEKKÜR ETMİŞLER!

Haberde ayrıca “Kısa sürede yeni ev verileceği müjdesi alan vatandaşlar, Başkan Koştu’ya teşekkür ettiler” cümlelerin de yer verildi. Bergama Belediyesi’nin sosyal medya hesabından yayınlanan paylaşıma vatandaşlar yaptıkları yorumlarla tepki gösterdi.

İŞTE O PAYLAŞIMA GELEN YORUMLARDAN BAZILARI:

Zeynep Aydin: “Emin misiniz güzel sonuçlandığına? Mahkemede haklarını arayan yok yani”

“ALLAH KORKUSU YOK SİZDE”

Kadir Hande Özçifçi: “Değer kazanacak yerleri işgal etme çabasında olan sizlere sesleniyorum. O dairelerde siz oturun. Bu millet salak değil. Üç kuruşluk daireyi verip kurtulacağınızı sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Birde utanmadan mağdur etmedik diyorlar. Birazcık Allah korkusu yok sizde”

“MİLLETİN AKLIYLA DALGA GEÇİYORSUNUZ”

Selda Gobi Taspulat: “Birde ‘millet memnun oldu’ diye haber yapıyorsunuz utanmadan. Milletin değerli evlerini gasp edin sonra 2 + 1 ev vereceğiz. Bu ne ya milletin aklıyla dalga geçiyorsunuz resmen. Evet, çalıştığınız doğru ama kendi çıkarınıza kendi yandaşlarınıza”

“KİMSE MEMNUN OLMADI”

Gülderen Özçiftçi: “Toplantıdan hiç kimse memnun olmadı. Hiçbir şey çıkmaz. Kandırabileceklerini sandılar ama boş yemezler”

“BENİ 70 SENEDİR YAŞADIĞIM EVİMDEN ÇIKARMASINLAR”

Acil kamulşatırma kararıyla ilgili daha önce yapılan basın açıklamasında ise mahalleye 18 yaşında geldiğini söyleyen 88 yaşındaki Sabahat Kobi; “Ben 70 senedir buradayım. Beni 70 senedir yaşadığım evimden çıkarmasınlar” sözlerine yer vermişti. Nesibe Özçam ile kanser hastası olduğunu belirten Birsen Girgin ve Sabahattin Girgin’de evlerinden çıkmak istemediklerini belirtmişlerdi.

Bergama’nın AKP’li belediye başkanı, Bergama'nın endüstriyel kültür mirası olarak görülen Cumhuriyet döneminin örnek fabrikalarından eski Tekstil Fabrikası'nın ve tarım arazilerinin satış kararında da vatandaş ile karşı karşıya gelmişti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.