Ajans Bakırçay

Bergama Belediyesi'nden tek kalemde 27 satış!

GÜNDEM

Bünyesindeki toplam 27 adet taşınmaz için satış kararı alan Bergama Belediyesi, 26 adet tarla ve 1 adet zeytinlik alanının satışının beklenen tutarlardan gerçekleşmesi halinde kasasına yaklaşık 19 milyon TL koymayı planlıyor.

Bergama'nın AKP'li belediye başkanı Hakan Koştu, köylünün tüm itirazlarına rağmen 'köy malları' olarak anılan verimli tarım arazileri ile ilgili satış kararı almaya devam ediyor.

Geçtiğimiz yıl, köy mallarının bir bölümünün satışını gerçekleştirdiği için eleştirilere maruz kalan Bergama Belediyesi’nin AKP’li yönetimi, tarım arazilerinin büyük bir bölümünü daha ihaleye çıkardı. 

Bergama köylüsü, tarım arazilerinin satışa çıkarılmasını "Fil aç doymaz", "Sat, sat, sat nereye kadar" ve "Bergama köylüsü ayakta" dövizleriyle protesto etmişti.

TOPLAM 27 SATIŞ

Bergama Belediyesi, değişen Bölcek Mahallesi’nde 6, Göçbeyli Mahallesi’nde 9, Kadıköy Mahallesi’nde 4, Kurfallı Mahallesi’nde 2, Doğancı Mahallesi’nde 2, Ayasköy Mahallesi’nde 2, Çiftköy Mahallesi’nde 1 adet tarla vasıflı taşınmazını ve Eğrigöl Mahallesi’ndeki 1 adet zeytinlik vasıflı taşınmazını satış listesine çıkarma kararı alan Bergama Belediyesi fiyatları 79 bin 400 TL ila 1 milyon 9 61 bin 257,10 TL arasında değişen toplam 26 adet tarla ve 1 adet zeytinlik alanının satışının beklenen tutarlar üzerinden gerçekleşmesi halinde kasasına 19 milyon 995 bin 818 TL koymayı planlıyor.

İhale tarihleri olarak ise 22 Kasım ve 24 Kasım tarihlerini belirleyen Bergama Belediyesi, saat 10:30’da başlayacak ihalelerin açık teklif usulü ile Haluk Elbe Toplantı salonunda gerçekleştirileceğini duyurdu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.