Ajans Bakırçay

Bergama Belediyesi'nde 43 milyonluk satış!

GÜNDEM

Belediye mülklerini ve köy mallarını satışa çıkarmakla birçok kez gündem olan Bergama'nın AKP'li belediye yönetimi, bu sefer Zafer Mahallesi'nde bulunan en değerli gayrimenkulünü satışa çıkardı.

Bergama Belediye Başkanlığı ilçenin Zafer Mahallesi’nde bulunan en değerli gayrimenkulü için kapalı zarf usulü ihale yöntemiyle satış kararı aldı.

Köylerdeki verimli tarım arazileri başta olmak üzere sık sık arsa satışlarıyla gündeme gelen Bergama'nın AKP'li belediye yönetimi, bir gayrimenkulü için daha satış kararını aldı.

Zafer Mahallesi'nde Aliağa-Dikili-Bergama yolu üzerinde bulunan 16 bin 403 bin metrekarelik söz konusu gayrimenkul için muhammen satış bedeli 43 milyon 470 bin 70 Türk Lirası olarak belirlendi. Ancak elde edilecek gelirle ilgili herhangi bir yatırım duyurusu ise yapılmadı.

11 Ekim 2022’de gerçekleştirilecek ihale şartnamesinde belirtilene göre geçici teminat bedeli ise 1 milyon 304 bin 103 Türk Lirası oldu.

Bugüne kadar 60 milyon liralık gayrimenkul satışı gerçekleştiren Bergama Belediyesi'nin AKP'li yönetimi, köylülerin kullanımında olan verimli tarım arazilerini elden çıkararak, yöre köylüsünden tepki almıştı.

Bergama'da Millet Bahçesi'nin, mülkiyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ait olan 14 Eylül Stadyumuna (34 bin 99 metrekare) yapılabilmesi için, içinde Futbol Akademi Tesisleri ve Erdal Önder Spor Salonu’nun da bulunduğu belediyeye ait 75 bin 450 metrekarelik 6 arsa da bakanlığa bırakılmıştı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.