Ajans Bakırçay

Bergama Belediyesi depremi önceden mi bildi?

GÜNDEM

Ülke gündeminde tartışma konusu olan yardım skandalı için Bergama Belediyesi'nin sosyal medya hesaplarından yazılı açıklama yayınlandı. Açıklamaya ise Bergama’nın önceki dönem Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’ten yanıt gecikmedi; "Bir yıl önceden depremi öngörüp protokol maddesine mi yazdınız?"

İzmir depreminden etkilenen vatandaşlar için Elazığ, Balıkesir, Isparta, Gümüşhane gibi valiliklerden gelen gıda yardımlarının AKP'li Bergama Belediyesi’ne ait tekstil fabrikası depolarında aylarca bekletilip Ramazan kolisine dönüştürülmesinin yankıları sürüyor.

Ülke gündeminde tartışma konusu olan yardım skandalı için Bergama Belediyesi'nin sosyal medya hesaplarından yazılı açıklama yayınlandı. Açıklamaya ise Bergama’nın önceki dönem Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’ten yanıt gecikmedi.

BERGAMA BELEDİYESİ’NDEN AÇIKLAMA

Üzerlerine Hakan Koştu yazılıp Ramazan yardımı olarak hazırlanan deprem kolileri ile ilgili yapılan açıklamada; “İzmir İlinde meydana gelen deprem felaketi sonrasında hamiyetperver vatandaşlarımız tarafından ilimize yapılan yardımlardan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırılmak üzere İlçemiz Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığına 3.035 koli yardım gönderilmiş, bu kolilerin 2.735’inin ihtiyacı olan vatandaşlarımıza dağıtımı gerçekleştirilmiştir. Kalan 300 yardım kolisi Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünce onaylanan proje kapsamında Bergama Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Bergama Belediyesi arasında 12.11.2019 tarihinde imzalanan protokol çerçevesinde, Belediyemize ait Aşevi’nden sosyal yardıma muhtaç vatandaşımıza sağlanan günde bir öğün sıcak yemek üretiminde kullanılmak üzere gıda ihtiyacı için ayrılmıştır. Bu ayrılan 300 gıda kolisi Belediyemiz Aşevi’nde depo imkanı bulunmadığından Belediyemizin söz konusu deposunda saklanmaktadır” ifadelerine yer verildi. “Medyadaki fotoğraflarda yer alan Belediyemizin ambalajıyla paketlenen ürünler, Belediyemiz tarafından kendi imkanlarımız ile alınıp dağıtımı yapılan kolilerdir” denildi.

GÖNENÇ YANITLADI

Bergama Belediyesi tarafından yazılı olarak yapılan açıklamaya ise yanıt gecikmedi. Bergama’nın önceki dönem Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda; “Bergama Belediyesi açıklama yayınlamış, diyorlar ki: ‘Bergama Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (nam-ı diğer Fak-Fuk Fon) ile Bergama Belediyesi arasında 12.11.2019 tarihinde imzalanan protokol çerçevesinde’ Valiliklerden depremzedelere gönderilen kolileri aldık...”

DEPREMZEDE KOLİLERİ PROTOKOLÜN BONUSU MU?

“Bir yıl önceden depremi öngörüp protokol maddesine mi yazdınız? İzmir depremi 30 Ekim 2020’de oldu! Sizin protokolünüzden 353 gün sonra yani... O protokol Aşevinin iaşesinin temini için yapıldı ve gerekli malzeme alındı zaten. Depremzede kolileri protokolün bonusu mu?”

YAYINLAYIN ŞU PROTOKOLÜ GÖRELİM

“Yediniz bir halt utancınızla oturun köşenizde. Milletin aklıyla alay etmeyin, çırpındıkça batıyorsunuz. Ha çok iddialıysanız yayınlayın şu protokolü görelim...” ifadelerine yer verdi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.