Ajans Bakırçay

"Bergama Belediyesi çocuklarımızın spor yapmasına izin vermiyor!"

GÜNDEM

Bergama Yıldızlar Spor Kulübü antrenörü Mert Kutlu, tüm izinlerin alınmasına rağmen Bergama Belediyesi’ne ait yarı olimpik yüzme havuzunu kullanmalarına izin verilmediğini açıkladı. Duruma üzülen öğrenciler ve veliler büyük hayal kırıklığı yaşadı.

Bergama’da lisanslı yüzme antrenörü Mert Kutlu tarafından kurulan Bergama Yıldızlar Spor Kulübü’nün öğrencilerine, kulüp tarafından tüm izinler alınmasına rağmen spor yapma olanağı tanınmıyor.

Bergama Yıldızlar Spor Kulübü’nün kurucu antrenörü Mert Kutlu, tüm izinlerin alınmasına rağmen Bergama Belediyesi’ne ait yarı olimpik yüzme havuzunu kullanmalarına izin verilmediğini açıkladı. Duruma üzülen öğrenciler büyük hayal kırıklığı yaşarken, velilerin de son derece üzgün oldukları belirttildi.

AMACIMIZ BERGAMA’YA ŞAMPİYONLAR YETİŞTİRMEK

Amaçlarının Bergama’ya ve ülke sporuna başarılı sporcular, şampiyonlar yetiştirmek olduğunu ifade eden Kutlu, bütün izinleri almalarına rağmen havuzu kullanmalarının önüne geçilmesinin, ilçe sporunun ilerlemesini engellemekten öteye geçmediğini belirtti.

TÜM ŞARTLARI YERİNE GETİRDİK

Kutlu ayrıca; "Bergama Belediyesi bünyesinde bulunan kapalı yüzme havuzunun yüzme kulvarını kullanmak için kulvar kiralama tahsisinde bulunduk. Kendileri uygun saatlerde 2’inci kademe antrenör ve kulvar kirasını ödeme şartı ile havuzu verebileceklerini söylediler. Bizde şartları yerine getirip, ödememizi yapıp dekontumuzu da aldık. Ardından verdikleri izine mahsuben bir dilekçe yazdık. Ancak havuza uygun saatlerde girmek için dilekçemize cevap gelmedi”

BAHANE ÜRETİYORLAR, ÖĞRENCİLERİMİZİ VE VELİLERİMİZİ ÜZÜYORLAR

“Bergama Yıldızlar Spor Kulübü, Türkiye Yüzme Federasyonundan 35-01246 tescil numaralı bir kulüptür. Ancak ödememizi dahi yaptığımız halde havuzu kullanamıyoruz. Kullanmak istediğimiz saatlerin uygun olmadığını söyleyerek bahane üretiyorlar. Hatta bizim istediğimiz saatlere de belediye yüzme kursu açmaya çalışıyor. Sırf bize yer vermemek için tüm saatlere kurs açmaya çalışıyorlar. Bergamalı sporcu çocuklarımızı ve velilerimizi üzüyorlar, mağdur bırakıyorlar” ifadelerine yer verdi.

CİMER’E ŞİKÂYET ETTİ

Bergama Yıldızlar Spor Kulübü Antrenörü Mert Kutlu yaşadığı mağduriyeti CİMER’e de yazdığını ifade etti. Kutlu’nun ifadelerinde; “Bergama Yıldızlar Spor Kulübü bünyesinde çocuklarımıza yüzme eğitimi veren bir spor kulübüdür. Bu konuda Bergama Belediye Başkanlığı bünyesinde ki Bergama Belediyesi Yarı Olimpik Kapalı Yüzme havuzunda çalışmalarına devam edebilmek için kulübümüz yönetim kurulu olarak 26.08.2020 tarihinde öğrencilerin okul saatine uygun şekilde saatlik kulvar kiralama talebinde bulunduk. 01.09.2020 tarihinde E.7980 sayılı yazı ile hususların tamamlanması halinde kullanımla ilgili uygun görüş verilmiştir. Uygun saatleri alabilmek için Kapalı Yüzme Havuzu Kulvar Kiralama konulu evrakımız Bergama Belediye Başkanlığı birimine 30.09.2021 08.55 tarih ve 15907 numarası ile kayda alınmış ve dilekçemize cevap verilmemiştir. Kulübümüz tarafından her türlü istenen belge, bilgi, kira bedeli giderilmesine rağmen, belediye kulvar kiralamamıza izin vermeyerek sporcularımıza mağduriyet yaşatmıştır. Sporcularımız yüzme eğitimi alamamaktadır. Türkiye genelinde tüm il ve ilçelerde bulunan kamuya ait kapalı yüzme havuzlarına tüm özel kulüpler, gerekli şartları sağlayarak girebildiği halde Bergama Belediyesi, yüzme federasyonundan tescilli kulübümüzün öğrencilerini havuza almamaktadır. Belediyeler kamu hizmeti vermektedir. Ama biz bu hizmetten faydalanamıyoruz. Öğrencilerimiz bünyemizdeki antrenörlerimiz işsiz ve mağdur durumda kalmaktadır. Çocuklarımızın okul eğitim saatleri dışında, hafta içi akşam ve hafta sonu saatlerinde belediyemiz kapalı yüzme havuzundan kulvar kiralaması istiyoruz. Mağduriyetimizin giderilmesi için gerekli işlem yapılmasını saygıyla arz ederiz” cümlelerine yer verdi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.